Kakaový twister

emdy - fotkaemdy, 17. februára 2013
Kakaový twister
Foto: emdy

Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na plnky sa používajú termostabilizátory, aby pečivo malo požadovanú konzistenciu po rozmrazení a upečení vyzeralo atraktívne.

6
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
250 g
300 g
25 g
plnka:
100 g
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Po príprave kvásku, si vypracujem vláčne cesto. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske /hrúbka cca 0,5 cm/ Pri miešaní plnky dbáme na to, aby bola dostatočne hustá a nereoztekala sa. 4ím menej vody, tým menej ofukov na pečive :)

  2. 2

    Roztrieme polovicu plnky a cesto preložíme. Nakrájame pásy cca 1,5 až 2 cm. Pri ukladaní na plech, pás skrútime, vznikne tvister. Rovnako postupujeme aj z druhou časťou surovín.

    Kakaový twister - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vykysnúť: Používam teplovzdušnú rúru, pri teplote 45 stupňov a mám vložený plech s vodou. cca 30 min samozrejme je do individuálne podľa rúry Po vykysnutí potrieme štetcom rozšľahané žĺtko s maslom Pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj mne sa to paci. A este sa aj poucime :-)...Mrazene dopeky - ten vyraz som nepoznala...
pýtam sa stručne: toto si ty tiež robil?vlastnoručne?
v "suroviny" nechýba mlieko..voda..??
tak toto je dobrá moda:
chlapi varia..pečú..až mi sliny tečú...:-))