Foto: emdy
Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na Zobraziť celý popisNa trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na plnky sa používajú termostabilizátory, aby pečivo malo požadovanú konzistenciu po rozmrazení a upečení vyzeralo atraktívne.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Po príprave kvásku, si vypracujem vláčne cesto. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske /hrúbka cca 0,5 cm/ Pri miešaní plnky dbáme na to, aby bola dostatočne hustá a nereoztekala sa. 4ím menej vody, tým menej ofukov na pečive :)
- 2
Roztrieme polovicu plnky a cesto preložíme. Nakrájame pásy cca 1,5 až 2 cm. Pri ukladaní na plech, pás skrútime, vznikne tvister. Rovnako postupujeme aj z druhou časťou surovín.
- 3
Necháme vykysnúť: Používam teplovzdušnú rúru, pri teplote 45 stupňov a mám vložený plech s vodou. cca 30 min samozrejme je do individuálne podľa rúry Po vykysnutí potrieme štetcom rozšľahané žĺtko s maslom Pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v "suroviny" nechýba mlieko..voda..??
tak toto je dobrá moda:
chlapi varia..pečú..až mi sliny tečú...:-))
no a tie gramáže...hm vždy všetko robím od oka len ked to dávam sem tak prevažujem.... pri kysnutom je základ dobrý robot ručne to cesto nikdy tak navyšľaháš..... používam kitchen aid a je to super stroj aj tie všetky nádstavce k nemu akurát tá cena :/
@emdy - mňa zaujíma tá plnka len tak všetko zmiešaš v troche vody? Dobre tomu rozumiem? Je kakaové milujem.