Kakaový twister

emdy - bez fotkyemdy, 17. februára 2013 9:48
Ďalšie recepty »
Kakaový twisterFoto: emdy

Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na plnky sa používajú termostabilizátory, aby pečivo malo požadovanú konzistenciu po rozmrazení a upečení vyzeralo atraktívne.

6
porcií
60 min
príprava
12 min
na 200 °C

Suroviny

1 kg
250 g
300 g
25 g
plnka:
100 g
100 g
100 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Po príprave kvásku, si vypracujem vláčne cesto. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske /hrúbka cca 0,5 cm/ Pri miešaní plnky dbáme na to, aby bola dostatočne hustá a nereoztekala sa. 4ím menej vody, tým menej ofukov na pečive :)

  2. 2

    Roztrieme polovicu plnky a cesto preložíme. Nakrájame pásy cca 1,5 až 2 cm. Pri ukladaní na plech, pás skrútime, vznikne tvister. Rovnako postupujeme aj z druhou časťou surovín.

    Kakaový twister - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vykysnúť: Používam teplovzdušnú rúru, pri teplote 45 stupňov a mám vložený plech s vodou. cca 30 min samozrejme je do individuálne podľa rúry Po vykysnutí potrieme štetcom rozšľahané žĺtko s maslom Pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist