Foto: moli
Tento zákusok pečiem vždy v sezóne jahôd aj viackrát za sebou. Dal by sa upiecť i z kompótu, ale z čerstvých jahôd je predsa Zobraziť celý popisTento zákusok pečiem vždy v sezóne jahôd aj viackrát za sebou. Dal by sa upiecť i z kompótu, ale z čerstvých jahôd je predsa lepší. Mak milujeme, tak nie je dôvod pre čo si ho neupiecť aj 3-4x za sezónu. :o)
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
70 g |
|
Krém: | |
500 ml |
|
250 ml |
|
300 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
20 g |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
250 g |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s 60g p.cukru na tuhý sneh.Žĺtky vymiešame s polovicou (60g) p.cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom dopenista.Postupne pridáme mäkkú Heru.Sneh z bielkov opatrne pridáme k žĺtkovej pene a vpracujeme do nej zmes múky s mletým makom.Cesto vylejeme na plech (42x32,5cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 25 min.
- 2
Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a vsypeme do nej mletú želatínu.Necháme ju 10 min. napučať, potom ju za stáleho miešania zahrejeme až do úplného rozpustenia želatíny.Vyšľaháme si šľahačku.Do kyslej smotany dáme vanilínový a p. cukor a opatrne do nej vmiešame vyšľahanú šľahačku, vlažnú želatínu na drobno nakrájané jahody.
- 3
Jahodový krém rovnomerne natrieme na vychladnutú makovú piškótu a dáme do chladničky stuhnúť na 1-2 hod.Keď nám krém trocha stuhne, rozložíme naň na tenké plátky nakrájané jahody a zalejeme ich uvareným a vychladnutým tortovým želé.Ja tortové želé nevarím s vodou, ale so sirupom príchute Lesná zmes.Potom je zákusok príjemne kyslastý-osviežujúci.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu