Foto: bimka
Na plnené šúľance som si spomenula pri príprave slivkových knedlíčkov. Plnené šúľance sme chutnali v modrej jedálni kúpeĺov Sliač. Tam boli vynikajúce. Hovorili, že Zobraziť celý popisNa plnené šúľance som si spomenula pri príprave slivkových knedlíčkov. Plnené šúľance sme chutnali v modrej jedálni kúpeĺov Sliač. Tam boli vynikajúce. Hovorili, že ich plnili medom. Ja som ich naplnila slivkovou marmeládou. No asi ich už budem robiť častejšie, lebo chutili viac, ako slivkové knedlíčky. Je pravda, že pri ich výrobe sa treba pohrať, ale stojí to za to ! Ak by ste to skúsili, tak doporučuejm cesto rozvaľkať, ako na rezance, urobiť pláty a potom len niečo do toho zabaliť a zašúľať
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Odstopkujeme slivky, umyjeme a usušíme.
-
2
z múky, zemiačkov a vyjíčka ( s troškou vody podľa potreby ) umiesime cesto
-
3
do plátkov z cesta obalíme slivky a urobíme gule
-
4
zvyšné cesto rozvaľkáme ako na pláty na rezance a pokladieme tenké prúžky slivkovej marmelády. Zabalíme a varím rovnako ako slivkové gule.
Posypali sme ich makom ,orechami,alebo kakaom.
My si davame na kraj taniera kopku lekvaru k sulancom a netreba pracne plnit. Pre jazyk je to jedno. :-)