Foto: kajusiqq
Na slovensku a vlastne všade je považovana za polievku pre chudobných.Polievka plná zdravia.Pridávam recept na 2 spôsoby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 l |
|
1 kocka |
|
2-4 krajce |
|
2 lyžice |
|
4-6 stručiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na ozdobenie |
|
Krémová cesnačka: | |
5 menších |
|
16 kuskov |
|
120 ml |
|
|
|
1 kus |
|
|
|
Krutóny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Podávanie: | |
2-3 kúsky |
|
Postup
-
1
Extra rýchla: Do vody dáme bujónovú kocku a necháme zovrieť.
-
2
Na kocky pokrájame chlieb a oprážime na masti ak nemáme masť tak olej:).....ale na masti je lepší:)
-
3
Do tanierov rozdelíme pretlačený cesnak.Zalejeme horúcim vývarom,ochutíme rascou,soľou a doplníme opraženým chlebom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
-
4
A tu je:)
-
5
Krémová cesnačka: Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť, osolíme, pridáme bobkový list.
-
6
Do uvarených zemiakov pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a vegetu ešte povaríme 5 minút.
-
7
Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Znova dáme na oheň, dolejeme vodou, alebo vývarom, pridáme druhú polovicu cesnaku, necháme povrieť.
-
8
Dochutíme smotanou, odstavíme.
-
9
Z bosniakov odkrojíme vrchnú stranu. Stred bosniakov vydlabeme, striedku nakrájame na kocky môžme aj odkrojene čiapočky ale nemusíme:)
-
10
Bosniak vymažeme bielkom a dáme zapiecť(pomôže nám to k tomu aby polievka nepresiakla )......akurat tento jeden bod som pridala sama :)
-
11
Na panvicu dáme olej, nasekanú petržlenovú vňať ale môžme aj pažítku a pretlačený cesnak, premiešame a pridáme nakrájanú striedku a opražíme. Do vydlabaného bosniaka nalejeme polievku, nasypeme krutóny a podávame. Recept som obkukala z netu.Veľmi chutný.
Diskusia k receptu