Pečené buchty s makom
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 9. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 9. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
porcií
20–25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 3 ks |
|
| 65 g |
|
| štipka |
|
| z 1 citróna |
|
| 200 ml vlažné |
|
| 5 g |
|
| na potretie |
|
| (na cukrovú vodu a na posypanie) |
|
| Maková plnka: | |
| 250 g mletý |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
Postup
-
1
Do misy dáme múku, práškový cukor, žĺtky, vanilkový cukor a rozpustené maslo (nie horúce), soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vlažné mlieko a droždie. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- 2
Urobíme plnku – mletý mak zamiešame s cukrom. Zmes sparíme mliekom a premiešame.
- 3
Vykysnuté cesto preložíme na pomučenú dosku a valčekom ho jemne rozvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme makovou plnkou. Zabalíme ich, každú jednu guľôčku potrieme olejom a ukladáme na pekáč stranou so spojmi nadol. Necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20–25 minút. Po upečení buchty potrieme cukrovou vodou a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu