Škótske vajcia fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 21. novembra 2010

Tento recept mam este zo socialistickeho casopisu Slovenka.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
6 ks
1 ks
1/4-1/2 KL
1 KL
  na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso si pomelieme, cibulu nakrajame na drobno, alebo nastruhame. Pridame sol, korenie a muskatovy oriesok. Ja som este pridala za lyzicku zmiesaneho korenia. Jeho obsah je; paprika, cesnak, bazil a celerove semienka.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajicka si uvarime na tvrdo.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso si rozdelime na sest casti.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajicka obalime v pripravenom mase.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich obalime v klasickom trojobale. Muka, vajce a struhanka.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obalene vajcia vyprazame na rozohriarom oleji zo vsetkych stran.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprazene vajcia vyberieme na papierovy obrusok.

    Škótske vajcia  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podavame so zemiakovou kasou, zeleninovym salatom a chili omackou.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
To su okate fasirky;-).Nepochybujem ,ze su velmi chutne ,len sa cudujem ,ze vajicka su take krasne ,nezafarbili sa od masa(?)
Moja mama Slovenku odoberala od 1.cisla(ako zacala vychadzat).Sama som si z nej vyrobila taku slovensku kucharku,lebo boli v nej super recepty.Receptik poznam,dakujem za pripomenutie.:-)))
Super recept, ja robím fašírku v rúre ako roládu a plnka sú vajíčka uvarené natvrdo, keď som čítala Škótske vajcia tak som čakala, že ich robíš z hovädzieho mäsa, lebo Škóti milujú hovädzie mäso.
aj ja robím takéto fašírky a robím k tomu kyselý prívarok zemiakový alebo fazuľový je to dobrotka.... pekne sa ti podarili :-)
@evusik s tym privarkom to je dobry napad. Na buduce vyskusam tak. @babav vajicka su domace preto ta farba. @marianne69 ja som si recepty zo Slovenky odkladala, este ked som bola na Slovensku. Teraz ich nosim zo sebou, od miesta k miestu, kde sme sa vsade stahovali, recepty isli so mnou. Vsetkym vam dakujem.
ale veď o to vôbec nejde, že či tu nejaký recept je alebo nie je. Za prvé sa to nedá usledovať a za druhé každý robí po svojom a trochu ináč a nie každý vidí všetky recepty.
prečo sa to volá škótske vajcia? asi sa za "socíku" spoľahli na to,že nikto v Škótsku nebol ,a teda nemohol ani nikto vedieť,čo tam jedávajú:-)
Výborný receptík,,či už so zemiakovou kašou, alebo s prívarkom zo
strukovej fazuľky.A názov trochu sedí voči mäsu.
Ampara a čo potom francúzske zemiaky, španielske vtáčky, ruské vajcia apod. V tých krajinách o tom nemajú šajnu, tie názvy vznikli asi na základe niečoho a udomácnili sa.
Takto pripravené "škótske vajcia" som prvýkrát jedla asi v 1984 r. v reštaurácii v Taškente, určite sa volali inak, na tom ale nezáleží. Niekoľkokrát som ich robila aj ja, ale už som na to pozabudla, dobre, že si pripomenula!

Pridaj komentár k receptu: