Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok fotorecept
Foto: zuzka193
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
75 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
30 g |
|
50 ml |
|
1 lyžička |
|
Plnka: | |
250 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
70 g |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
2 lzžice |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.
-
2
Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom.
-
3
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista.
-
4
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
-
5
Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a všetko dobre premiešame. Potom pridáme mierne vychladenú rozpustenú čokoládu.
-
6
Do cesta jemne primiešame sneh z bielkov.
-
7
Do pekáča vystlaného papierom na pečenie nalejeme cesto a pečieme približne 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia.
-
8
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na dve časti.
-
9
Želatínu pripravíme podľa návodu. Necháme ju napučať v studenej vode asi 10 minút.
-
10
Do menšieho hrnca dáme napučanú želatínu, džús, marhuľovicu a zahrejeme. Za stáleho miešania necháme želatínu rozpustiť a odstavíme z ohňa ešte pred tým ako nám zmes začne vrieť.
-
11
Broskyne nakrájame na malé kúsky. Pokiaľ používame čerstvé, tak ich najprv ošúpeme. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Primiešame nakrájané broskyne a zapracujeme do krému aj mierne vychladenú želatínu. Na jednu časť rovnomerne rozotrieme broskyňový krém.
-
12
Prikryjeme druhou časťou. Odložíme do chladu a necháme minimálne 1 hodinu tuhnúť. Na koniec môžme posypať zákusok práškovým cukrom.
Som rada že chutilo, ja ho mám tak isto veľmi rada.