Špenátové halušky a la Zdezda

zdezda - fotkazdezda, 31. mája 2010
Špenátové halušky a la Zdezda
Foto: zdezda

Viem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň si to myslím) jednoduchšie, lacnejšie a tiež dobré :-). Veď posúďte.

4
porcie
10+ minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g
1- 2 ks
2- 3 strúčiky
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame: špenát( buď pretlak, či čerstvý, sparený), vodu nevytláčam, vajce, múku a pretlačený cesnak. Necháme postáť, aby múka naboptnala a vzniklo nám haluškové cesto. Z tohto cesta uvaríme vo vriacej, osolenej vode halušky tak, ako zvyknete. Ja robím cez haluškáreň. Po odkvapkaní, ešte horúce podávame s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom (kto má májovú bryndzu, vymeňte ju za syr) . Aj tie paradajky som si s nimi dala, nie sú iba na ozdobu :-)

Diskusia k receptu

37 komentárov k receptu
u nás v jedálni ich tiež robili, ale so syrovou omáčkou, neviem ju tak urobiť ako oni, neviem prečo..... bešamel, syr, rozriediť smotanou, alebo mliekom, zjemniť maslom, ochutiť soľou, neviem čo robím zle, nie je taká chutná ako bola v robote...
@nelina ja som sa pýtala našich kuchárok, lebo nám robia vynikajúcu syrovú omáčku ako ju robia, žiaden bešamel len v smotane alebo v mlieku /stačí mlieko,lebo syr je tučný/ rozpustiť syr,ale VÝLUČNE to má byť syrokrém, zjemniť maslom a dochutiť soľ, korenie a nastrúhať trochu muškátový oriešok. Keď je v ponuke vždy si ju dám, je famózna.
:-) dievčatá, dcéra si na horúce vytlačí a pomieša syr Bambino alebo Tamino z "črievka" a tiež sú výborné, ale to je tu už spomínané, tak som napísala túto, inú prílohu :-), dík za vaše reakcie
takéto môj syn miluje, vidí špenát a hneď sa pýta, či budú zelené halušky - volá ich "francúzke", keď bol maličký, mal málo železa, moja mama ho takto nahovárala, aby mu chutilo a jedlám dávala "lákavejšie" názvy.
Už dlhšie som sa chystala urobiť špenátové halušky ale teraz ich už určite spravím. Receptík jednoduchý a prílohy podľa chuti, fajn,
No a už viem, čo mam variť. ...:-), segra ich tiež stale robi. A moja malá ich miluje. Tiež na to davame smotanu, a ona si väčšinou vytlačí bambinko...:-)
Špenát milujeme,ale zelené halušky som ešte nerobila.Mám pocit,že budem musieť žiť tisíc rokov aby som všetky recepty vyskúšala.Tento určita urobím.
Tinca, ďakujem za radu, hneď ich pôjdem tak aj urobiť. Dúfam, že to bude iné ako robím, snáď ten bešamel to kazí. Ešte raz ďakujem
zdezda, práve som dojedla špenátové halušky, dala som si na ne len biely jogurt, bola to pochúťka, ďakujem za recept
Martina, pri Tvojom komentáre som sa zasmiala, lebo moj vnuk mal
taktěž anemiu a něchutenstvo a jedol všetko, keˇsom mu povedala,
že je to italské jedlo. A tak jedol italský vypr. rezeň, vypražaný květák
a podobně. Prepáčtě moju slovenčinu, ale já ně som Slovenka.
výýborne haluštičky, dnes sme ich mali k obedu, moc sme si pochutnali :)) len sme si ich dali s bryndzou a omastili prepraženým masielkom :) nato, že mi špenát vobec nechutí, toto bola fakt pochúťka ;)
@zdezda ja som vedela že tu bol recept na špenátové halušky, faj že pripomenutie:-) teším sa. Mám rada , resp.máme radi halušky na všetky možné nemožné spôsoby,Tvoj recept je určite aj s vôňou cesnaku,:-)
Huráááá, nemusím čistiť zemiaky!!! Špenát je nielen výborný, ale aj krásne vyzerá, kdekoľvek ho pridáte. Super receptík. Ukladám a uvarím.

Pridaj komentár k receptu: