Špenátové halušky a la Zdezda

zdezda - fotkazdezda, 31. mája 2010
Špenátové halušky a la Zdezda
Foto: zdezda

Viem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň si to myslím) jednoduchšie, lacnejšie a tiež dobré :-). Veď posúďte.

4
porcie
10+ minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g
1- 2 ks
2- 3 strúčiky
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame: špenát( buď pretlak, či čerstvý, sparený), vodu nevytláčam, vajce, múku a pretlačený cesnak. Necháme postáť, aby múka naboptnala a vzniklo nám haluškové cesto. Z tohto cesta uvaríme vo vriacej, osolenej vode halušky tak, ako zvyknete. Ja robím cez haluškáreň. Po odkvapkaní, ešte horúce podávame s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom (kto má májovú bryndzu, vymeňte ju za syr) . Aj tie paradajky som si s nimi dala, nie sú iba na ozdobu :-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
takéto môj syn miluje, vidí špenát a hneď sa pýta, či budú zelené halušky - volá ich "francúzke", keď bol maličký, mal málo železa, moja mama ho takto nahovárala, aby mu chutilo a jedlám dávala "lákavejšie" názvy.
1x relaxx1
@zdezda výborný nápad, robia nám ich v práci v jedálni aj ako prílohu k vegetariánskym jedlám, sú chutné. Ukladám si do KK.
Ďakujem ,určite urobím.Pekne ozdobený tanier a pekná fotka :-))