Vyprážaná cukina s ryžou fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 25. augusta 2010
Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept)
Foto: andy54

Viem, že sa dá cukina pripraviť na veľa spôsobov. Nám najviac chutí tento spôsob. Treba ju len nakrájať na hrúbku od 0,5 - 1 Zobraziť celý popisViem, že sa dá cukina pripraviť na veľa spôsobov. Nám najviac chutí tento spôsob. Treba ju len nakrájať na hrúbku od 0,5 - 1 cm.

6-8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
Trojobal:




Postup

  1. 1

    Očistíme cukinu.

    Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame ju na cca 1 cm hrubé krúžky. Ak sú semená veľké, vyrežeme stred.

    Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme ju v trojobale.

    Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmážame v horúcom oleji z obidvoch strán. Medzitým uvaríme ryžu.

    Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cukinu necháme odkvapkať a ukladáme na tanier.

    Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame samotné alebo s ryžou. Ako príloha môže byť uhorkový šalát.

    Vyprážaná cukina s ryžou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexdidi
Rada si dám, ale so zemiakmi alebo len šalátom. Mne sa k vyprážaným jedlám ryža nehodí. Cukety vyprážam už veľmi dávno, ale len tie mladé, maličké, neošúpané, ktorým semiačka ani nevidno. Veľká cuketa je pre mňa už vlastne tekvica a tak ju aj potom používam.
karolko22
ja mám najradšej cuketu v trojobale achutí mi teplá aj studená prílohu nepotrebujem
karolko22
ale ked cuketu pokrájam na koliečka tak ju posolím aby sa vyplakala
enge149
aj mám tento recept vyskúšaný,ale dá sa aj v cestíčku,je to rýchlejšie..
bedrunka
Krásne napísané, že vyplakala - a podstatné. Vyplakaná má celkom inú chuť.
alexdidi
Ja si zas myslím, že cuketa nepotrebuje "vyplakať" ako baklažán(aby nebol horký). Práve, že už je potom veľmi mäkká...
michsamant
tak ako @alexdidi , sa mi k vyprazanym jedlam skor hodia zemiaky, ale kazdy co ma rad ;) cuketa, ked sa necha vyplakat a potom osusi lahsie sa obaluje a lepsie to na nej drzi, inak je vlhka a zle sa s nou pracuje.
satin2
takáto cuketa sa je sama,obloha zaleží podľa chuti.........
jezibabka1
cuketu mám veľmi rada presne na tento spôsob, ale tiež ju nechám "vyplakať":)
ceresnicka55
zaujímavý, určite ho skúsim, ale tiež asi so zemiakmi s petržlenovou vňaťou, to sa mi hodí k tomu asi viac
bozulka
S ryžou jedine pečená zelenina,ale s ryžou môže byť aj vysmážaná,ale "šnicla" z mäsa - akéhokolvek.Cukínu nechávam vyplakať posolenú s rozotretým cesnakom až potom vysmážam. Cukína na vysmážanie môže byť aj s jadierkami,ale nesmia byť príliš tvrdé,potom sú nechutné.
22janka22
Dá sa aj bez prílohy, ale podľa mňa sa hodí buď zemiaková kaša alebo varené zemiačiky.
andy54
Ja som ju nedala "vyplakať" a nemala som problém s obalovaním. No nabudúce to tak skúsim a možno zistím rozdiel. Ja nemám problém zamieňať ryžu a zemiaky. Raz si dáme ryžu a raz zemiaky.
stefani11
Cuketu mám rada na všetky spôsoby,dokonca takú mladú jem aj surovú.Teraz mám vlastnú zo záhradky.Ako prílohu mám radšej zemiaky,ale mám rada aj ryžu.
gubics
Skoro všetky zeleniny sa dajú vyprážať, buď len pokrájané alebo z nich pripravené fašírky, ktoré sú drobnejšie. Takže si môžu prísť na svoje aj vegetariáni. Ešte zdravšie je ich pripraviť v rúre na pekáči, nie sú potom nasýtene olejom alebo inou mastnotou, v ktorej sa vyprážali, a stačí dať len trochu oleja na spodok pekáča a zeleninu na vrchu tiež pokvapkať olejom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia