
Najlepšia praženica
Jednoduchá na prípravu a výborná na raňajky či večeru :) Zvládne ju úplne každý :)

Krémová brokolicová polievka
@jerica Je čas brokolice , karfiolu, tekvíc pozriem do ľadničky, brokolica volá sprav...

Pečená krkovička v horčicovej marináde
Bravčová krkovička je mäsko vhodné na pečenie či grilovanie, lebo aj po úprave zostáva šťavnaté popri...

Kuře pečené na talíři s dušenou mrkví a hráškem
Každý z nás určitě umí upéct kuře. Zkoušeli jste ale jej upéct na starém talíři, ...

Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie
Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...

Zavárané mäso
Zavarané mäso robime čo si pamätám. Najprv do masti, potom do pohárov a už roky...

Kapustová polievka
Moja mamina robí tú najlepšiu kapustovú polievku! A som rada, že ju naučila aj mňa :)

Rezne so zemiakovým šalátom
Pri otázke čo je typické slovenské jedlo väčšina Slovákov odpovie bryndzové halušky. Pri otázke čo je...

Pečený bôčik
Prvýkrát som doma piekla bravčový bočik. Dá sa jesť aj za tepla, aj ako studený....

Mrkvový koláč
Pri lisovaní mrkvy nám ostala krásna drť, napadlo ma, že upečiem koláčik. Tu je...

Sladkokyslé kuracie prsia na čínsky spôsob
Tento recept mám od svojej svokry. Keďže nemám rada parpiku, vymenila som ju za mrkvu....

Udené na pare
@jerica Bola som u lekárky ortopédky na kontrole , bavili sme sa čo budeme variť na...

Karfiolové karbonátky
Karfiol uvaríme do mäkka pridáme vajíčka a koreniny, rožky nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom a...

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne....

Kokosovo-orechový zákusok
Ak mame v chladnicke vela bielkov, tento zakusok je dalsie riesenie ako ich vyuzit.

Špenát -
Manžel ma prekvapil , keď mi doniesol zo záhrady mladý špenát. V ten deň som...

Šťava z čiernych ríbezlí
Umyté a očistené ríbezle dáme do nádoby a zalejeme prevarenou vodou a dáme aj kyselinu citronovú,...

Jednoduché oškvarkové pagáčiky
Zase som experimentovala a tu je výsledok. Pagáčiky, sú jednoduché, rýchle a veľmi chutné....

Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...

Pečené kura na spôsob bažanta
Dostala som domáce kura, domácu údenú slaninu, domácu zeleninu, všetko dokonca v bio kvalite...

Buffalo krídelká
Krídelka si naporcujeme, ja tie končeky bud vyhodím alebo hodím do polievky vyvarit. Okoreníme grilovacím korením alebo...

Jednoduché čerstvé lečo – klasika z čias môjho predpubertnálneho veku
Tak táto voňavá dobrota, teda aspoň pre mňa, nechýbala na našom rodinnom stole od júna...

Pečené mleté mäso
Hľadala som niečo iné ako klasické fašírky. A výsledok bol výborný. Na pohľad krásne, ...

Krupicové flameri
Tento recept patrí v našej rodine k obľúbeným, chutí dospelým i deťom. Je vhodný ako...

Úžasná plnená paprika z rúry
Výborná plnená paprika pripravená dole v rúre. Žiadne miešanie, žiadne státie pri hrnci, či...

Zapekané filety z Aljašskej tresky
Je to veľmi chutné jedlo. V tomto recepte sa trochu stráca chut ryby, takze to...