Rezeň v cestíčku fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. septembra 2010

...noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo...zvykneme ich robiť na studené misy, vtedy keď podávame viac chodov, alebo jednoducho Zobraziť celý popis...noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo...zvykneme ich robiť na studené misy, vtedy keď podávame viac chodov, alebo jednoducho keď na nich máme chuť, ako napríklad dnes večer...

15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    ...nepíšem množstvá, lebo každý si pripraví toľko, koľko potrebuje. Mäso si nakrájame na kocky, najlepšie je bravčové stehno, kuracie, alebo morčacie prsia... TIP: mäso nenaklepeme, je nakrájané na malé kúsky, rýchlo sa prepečie a ostane šťavnaté...

    Rezeň v cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...z vajíčka, múky, čierneho korenia, soli a nastrúhaného zemiačka (teraz som robil bez zemiaka) spravíme hladké, hustejšie cestíčko. TIP II: Do cestíčka pridáme kúsok studenej sódy, alebo minerálky, bude chrumkavé...

    Rezeň v cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...do cestíčka vložíme mäso, premiešame a dáme do rozpáleného oleja, po chvíľke otočíme a dopečieme. Mini rezne sú prepečené rýchlejšie ako klasické, mäsko je mäkkučké a šťavnaté. Po upečení dáme na papierový obrúsok a zabavíme ich prebytočného tuku...

    Rezeň v cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a teraz jedna anketa...z akej časti bravčového zvyknete robiť rezne a prečo? Ja najčastejšie z orecha, je to krásne mäsko zo stehna, po vypražení nie je suché a je rýchlo hotové...dobrú chuť

    Rezeň v cestíčku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

palokuchki
Ja to tiez takto niekedy robim, len este do cesticka pridam majoranku. Rezne takto urobene su naozaj dobre a vcera som tiez prave robila mini rezne ale trochu inaksie. Na rezne pouzivam karmenadlu alebo ako ty zo stehna- orech.
danenka
Už som robila v zemiakovom cestíčku, ale cestíčko mi odpadávalo pri pražení, niekto mi poradil predtým mäso obaliť v múke až potom v cestíčku, ale som neskúšala ešte, máte s tým niekto takéto skúsenosti ?
Ja robím rezne väčšinou z karé, ale natenko a pražím ich maximálne 15 minút z oboch strán, sú pekne nafúknuté a mäkké (pražím v Cere).
evia
Ja robím rezne z karé, ktoré po vyklepaní namočím na chvíľu do mlieka. U nás sa rezňu v cestíčku, do ktorého ide zemiak hovorí černohorský rezeň. Ešte som neskúšala smažené mäsko takto upravené na kocky, ale skúsim, pekne nafotené. Ukladám do KK
zitar
Keď už sú tie rezne také nezdravé, tak my ich už máme radi celkom nezdravé, z dobre prerastenej krkovičky. Ale samozrejme robievam väčšinou a viac z mäska z karé, ale vždy musia byť aj z takého mastnejšieho.
bublika
zitar zastavam tvoj nazor a tiez robim vacsinou z kare.a mam vyskusany aj ten trik s mukou a potom cesticko. a teraz tip odo mna: ak chcete aby boli rezne po usmazeni co najzdravsie este horuce ich hned po vybrati na sekundu ponorte do hrnca s vodou (najlepsie teplou).aby ste tomu rozumeli tak chytim usmazeny rezen na panvici do kliestikov a ponorim do hrnca ktory je hned vedla a dam odkvapkat na papierovu utierku. tento tip sme dostali od jednej znamej ktora ma manzela ironmana a kedze on take veci ani len neochutna ale ona ma obcas chut na nieco nezdrave tak to niekde vycitala :) vraj ta voda vytiahne vacsinu mastia zbytok vsaje utierka.mam to odskusane a pokial rezne nebudete "macat" pridlho budu krasne chrumkave nebojte :) a vyskusajte :)
evusik
@bublika ten trik z vodou mám odskúšaný aj ja, ale ja na sekundu ponorím do studenej vody a sú výborné. Ty do teplej ja do studenej a oboje sú dobré, takže mi z toho vychádza, že je to asi jedno do akej :-) @enerrgizer aj ja občas robím takéto maličké rezníčky hlavne keď čakáme návštevu a v zemiakovom cestíčku sú super... ale keďže náš prídel tohtoročných rezňov sme si vyčerpali minulú nedeľu, tak mi nezostáva nič iné len sa dívať a počkať si do Vianoc :-)
tatranka
Všetky rezne,rezníky malé veľké,ktoré robím v cestíčku,zemiakovom,alebo len vaječnom s múkou robím z bravčového stehna.Najprv ich obalím v múke,až tak ich dávam do cestička.Pri vysmážaní sa cesto nezošmykne a pekne prilne na mäse.Recept je urobený perfektne aj dobre fotograficky spracovaný.Chválim,páči sa mi.
1956
Ja robím ako tatranka, ale najradšej mám hydinu a to ponorenie do vody mám odskúšané, sú super.Pretože zbožňujem chuť a vôňu cesnaku, tak pridávam do cestíčka sušený cesnak alebo trochu kari korenia.
marienka44
Moja priatelka namaca rezne po upeceni do vriacej vody , ktora jej vrie na vedlajsom horaku.
tetuska
k marienka44
ja to robím ako tvoja priateľka, potom nie sú nasiaknuté tukom...
sovka62
Bežne robím rezne z orecha, v krajnom prípade z karé, pretože to mi pripadá suché.
Ale keď chcem spraviť REZNE, tak tie musia byť z krkovičky. Robievam ich raz, dva razy do roka a zjedia ich všetci, aj tí čo inak pri jedení rezňa preparujú každý tučnejší kúsok.
janger
Vypadaju krasne!!! Ja moc casto snicle (rezne) nerobim a ked robim, tak si kupim uz nakrajane na platky, je to tiez zo stehna. Ale robim aj z kuraciny.
jezibabka1
ach jaj:)))))))))) takto som rezne ešte nerobila, musím vyskúšať, žeby zajtra? :)
evanaaa
Takéto rezníky som neskúšala ale ako chuťovka pre hostí môžu byť, aj s tými zemiekmi, a myslím, že by sa do múky mali pred tým dať a potom do vody, ale čítala som radu, že do vriacej, vstudenej to stuhne, nevezme ten olej tak dobre.Ponoriť a hneď vytiahnuť. J arobím z karé a keď je pekná krkovička, tak z nej.
enerrgizer
ďakujem....takže odteraz skúsim rezne po vybratí z oleja ponoriť do vody a @sovka62 skúsim z krkovičky, lebo doteraz som ju len griloval a piekol v rúre....a je naozaj dobré obaliť rezne v múke pred cestíčkom, naozajstné rezne tak robím, ale tieto mini nie...
a teraz štatistika na 1. mieste je stehno 5 ...2. miesto obsadilo karé 4 a 3. miesto má krkovička 2 určite skúsim tú krkovičku, jej chuť ma už neraz prekvapila a verím, že bude výborný,karé je suchšie ako stehno....takže záver - KAŽDÝ REZEŇ JE VÝBORNÝ
jezibabka1
zhodnotil si to dokonale:))) ja mám najradšej rezne z chudého mäsa, ale minule som bola tiež "prehovorená" na rezne z krkovičky a boli vynikajúce:)
jody
krkovička a viac nevladzem napisat, tecu mi sliny :-)
jerica
@enerrgizer vyskúšaj z pravej sviečkovej (mladého býka) , potom pridávaj stupne od jeden ,,, :-)))
darinocka
Pripájam sa ku krkovičke a namáčať rezne v horúcej vode odporúča Lenka Kořínková vo svojej delenej strave.Super sú takto upravené aj hrianky opekané na tuku,sú jedlé i pre umelý chrup!
anajka
Na prvom mieste je určite krkovička.Vysmážam nezdravo ale chutne,
to znamená pol dávky klasickej bravčovej masti a pol dávky oleja.A keď ich chcem mať voňavé tak na vysmažené položím zo 3 plátky nakrájaného cesnaku a nechám pod pokrievkou chvíľu postáť(zapariť).
Chuť je jemná a kto nechce,tak ten cesnak potom odloží.
cvikla
Rezne su moje najoblubenejsie jedlo. Mohla by som ich mat aj kazdy druhy den. Ale co moj cholesterol? Vyzeraju vinikajuco urcite ich urobim na najblizsi weekend. Ukladam do KK.
sestricka126
aj ja ukladam do KK vyzeraju bajecne a k salatu sa priam pytaju :DD ale z morcacie mäska :D
dania13
Dostali ste ma!!! toľko chvál až som to neustála.Zajtra je rozhodnuté bude po vašom z morčacieho mäska.Výsledok zajtra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia