Foto: enerrgizer
...noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo...zvykneme ich robiť na studené misy, vtedy keď podávame viac chodov, alebo jednoducho Zobraziť celý popis...noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo...zvykneme ich robiť na studené misy, vtedy keď podávame viac chodov, alebo jednoducho keď na nich máme chuť, ako napríklad dnes večer...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...nepíšem množstvá, lebo každý si pripraví toľko, koľko potrebuje. Mäso si nakrájame na kocky, najlepšie je bravčové stehno, kuracie, alebo morčacie prsia... TIP: mäso nenaklepeme, je nakrájané na malé kúsky, rýchlo sa prepečie a ostane šťavnaté...
-
2
...z vajíčka, múky, čierneho korenia, soli a nastrúhaného zemiačka (teraz som robil bez zemiaka) spravíme hladké, hustejšie cestíčko. TIP II: Do cestíčka pridáme kúsok studenej sódy, alebo minerálky, bude chrumkavé...
-
3
...do cestíčka vložíme mäso, premiešame a dáme do rozpáleného oleja, po chvíľke otočíme a dopečieme. Mini rezne sú prepečené rýchlejšie ako klasické, mäsko je mäkkučké a šťavnaté. Po upečení dáme na papierový obrúsok a zabavíme ich prebytočného tuku...
-
4
...a teraz jedna anketa...z akej časti bravčového zvyknete robiť rezne a prečo? Ja najčastejšie z orecha, je to krásne mäsko zo stehna, po vypražení nie je suché a je rýchlo hotové...dobrú chuť
Ja robím rezne väčšinou z karé, ale natenko a pražím ich maximálne 15 minút z oboch strán, sú pekne nafúknuté a mäkké (pražím v Cere).
ja to robím ako tvoja priateľka, potom nie sú nasiaknuté tukom...
Ale keď chcem spraviť REZNE, tak tie musia byť z krkovičky. Robievam ich raz, dva razy do roka a zjedia ich všetci, aj tí čo inak pri jedení rezňa preparujú každý tučnejší kúsok.
a teraz štatistika na 1. mieste je stehno 5 ...2. miesto obsadilo karé 4 a 3. miesto má krkovička 2 určite skúsim tú krkovičku, jej chuť ma už neraz prekvapila a verím, že bude výborný,karé je suchšie ako stehno....takže záver - KAŽDÝ REZEŇ JE VÝBORNÝ
to znamená pol dávky klasickej bravčovej masti a pol dávky oleja.A keď ich chcem mať voňavé tak na vysmažené položím zo 3 plátky nakrájaného cesnaku a nechám pod pokrievkou chvíľu postáť(zapariť).
Chuť je jemná a kto nechce,tak ten cesnak potom odloží.