Teriyaki bravčová panenka

honestka - fotkahonestka, 2. júna 2010
Teriyaki bravčová panenka
Foto: honestka

Dufam, ze nazov masa mam spravne uvedeny, tu tento kus masa volame "Pork Tenderloin" (bravčova sviečkova a je to taky jazyček masa). Je vzdy Zobraziť celý popisDufam, ze nazov masa mam spravne uvedeny, tu tento kus masa volame "Pork Tenderloin" (bravčova sviečkova a je to taky jazyček masa). Je vzdy velmi rychlo hotovy a makučky a jeho priprava je preto velmi rychla, lebo ked sa dlho pripravuje, strati svoju štavnatost a chutnost.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/4
2  PL
podla potreby
podla potreby
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    V tomto recepte vynechame sol uplne, lebo T. štava je slana. Maso pokrajame na koliečka, z jednej strany opečieme, pridame nasekanu cibulku a roztlačeny cesnak, maso prevratime a poukladame na zaklad cibulky. Opecieme spolu 5 minut, prilejeme hotovu terijyaky štavu (ja pouzivam Kikkoman znacku) par minut podusime, aby maslo dostalo do seba štavu, prilejeme 3-4 lyzicky vody s troškou škrobu zalejeme maso a nechame v panvici iba potial, aby sa voda troska odparila a sauce sa spolu prevaril.

    Teriyaki bravčová panenka - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec pridame par hlaviciek brokolice, zakryjeme na 2-3 minutky len, aby sa tato troska preparila a ked dostane krasnu zelenu farbu jedlo je hotove. Najradsej podavame s dusenou ryzou a k tomu sme mali paradajkovo- cibulovy šalat.

    Teriyaki bravčová panenka - obrázok 2
  3. 3

    Jedlo je ozaj velmi chutne a hlavne urobene tak rychlo, ze pokial sa stol niekym inym pripravi k jedeniu je takmer hotove. Cheers a dobru chut!

Diskusia k receptu

enerrgizer
vyzerá to výborne, ako všetky tvoje recepty...čím nahradím terijaky šťavu Kikkoman? u nás ju asi nezoženiem...
tinca
@honetska teda dráždiš moje chuťové poháriky, ja mám dnes odčervovací deň, len šalátik /ktorý som pridala/,super jedlo. To mäsko si nepoužila náhodou panenku??
sovka62
Panenka je naozaj najlepší kus z brava a pripravujem ju veľmi rada. Tento recept som nepoznala. Ďakujem.
honestka
@enerrgizer : ak mas doma taketo suroviny, urob si taky "domaci teriyaki" :
3 šálky hnedý cukor, ak pouzijes len biely, z jedneho urob karamel, 2 lyžičky cesnakovy prášok (cesnakovu sol), 1 lyžička mletý zázvor, 2 šálky dobry kečup, 1/2 šálky sójová omáčka, 1/3 šálky jablčného alebo ineho vinneho octu, 1,5 yžice Worcestershire omáčkou.
=== Sama som ho neskusala, lebo kupujem ten hotovy, ale mozno sa ti bude pacit tato kombinacia aj na ine jedla. Poslala som to kamaratke a uspesne s nim vari aj kuracie a hovadzie masa. Potom napis.
MIERKA: 1 šálka = 2,5 dcl.
evanaaa
Śkoda že teriyaky omáčka je sladká takže si ju nemôžem kúpiť ani urobiť doma, asi sa nedá ničím nahradiť takže ani recept nevyužijem. Panenku som nedávno robila, tu je to tiež trochu drahšia záležitosť, ale raz začas...
honestka
@evanaa-ka : nevadi, snad nabuduce bude nieco lepsie a pochutis si aj ty. vo vacsine tychto azijskych omacok je cukor. ono vlastne ked sa to spoji s tou soja omackou cukor nie je citelny, ale kaloricky je tam vzdy.
pozdravujem a dakujem.
evanaaa
Vďaka, honestka, aj si myslím, že v malom množstve by to škodiť nemuselo, to by som si nič také potom nemohla vychutnať.
alex100
Toto vyzerá veľmi dobre, skúsim to spraviť hneď ako zoženiem všetky suroviny. Super a dík.
jozka2
brav panenku aj hov.vyuzivam casto je rychlo ,chutne,a makko urobena.Sme len dvaja a tak ine kusy masa sa mi nevyplati kupovat.Tvoj recept sa mi paci zaiste vyskusam.Casto z toho maska robim minutky.
honestka
@jozka2 : dakujem, presne tak je aj u nas.
Tenderloin je to jedna zo surovin, ktora je poruke vzdy, lebo aj ked mame radi nase tradicne jedla ktore potrebuju viacej casu na pripravu, z tohto masa, ryb ci morskych priser teraz velmi casto pre 2 robime tkzv. "rychlovky" hoci nase polievky ostavaju stale zakladom stravovania sa tak ako "cerstve" (?!) salaty.

Pozdravujem ta a zelam peknu vianocnu pohodu /kedy nam domovina ozaj velmi chyba/.
My sme tu uz zasypani snehom a vsetko vyzera tak ako na tych najkrajsich vianocnych fotografiach s namrazou na stromoch spon 2 tyzdne, kedy nam je vsak najlepsie na to vsetko pozerat z tepla izbicky pri krbe, kedze teplota sa pohybuje aj okolo -35 ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia