Foto: honestka
Dufam, ze nazov masa mam spravne uvedeny, tu tento kus masa volame "Pork Tenderloin" (bravčova sviečkova a je to taky jazyček masa). Je vzdy Zobraziť celý popisDufam, ze nazov masa mam spravne uvedeny, tu tento kus masa volame "Pork Tenderloin" (bravčova sviečkova a je to taky jazyček masa). Je vzdy velmi rychlo hotovy a makučky a jeho priprava je preto velmi rychla, lebo ked sa dlho pripravuje, strati svoju štavnatost a chutnost.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
V tomto recepte vynechame sol uplne, lebo T. štava je slana. Maso pokrajame na koliečka, z jednej strany opečieme, pridame nasekanu cibulku a roztlačeny cesnak, maso prevratime a poukladame na zaklad cibulky. Opecieme spolu 5 minut, prilejeme hotovu terijyaky štavu (ja pouzivam Kikkoman znacku) par minut podusime, aby maslo dostalo do seba štavu, prilejeme 3-4 lyzicky vody s troškou škrobu zalejeme maso a nechame v panvici iba potial, aby sa voda troska odparila a sauce sa spolu prevaril.
-
2
Nakoniec pridame par hlaviciek brokolice, zakryjeme na 2-3 minutky len, aby sa tato troska preparila a ked dostane krasnu zelenu farbu jedlo je hotove. Najradsej podavame s dusenou ryzou a k tomu sme mali paradajkovo- cibulovy šalat.
-
3
Jedlo je ozaj velmi chutne a hlavne urobene tak rychlo, ze pokial sa stol niekym inym pripravi k jedeniu je takmer hotove. Cheers a dobru chut!
3 šálky hnedý cukor, ak pouzijes len biely, z jedneho urob karamel, 2 lyžičky cesnakovy prášok (cesnakovu sol), 1 lyžička mletý zázvor, 2 šálky dobry kečup, 1/2 šálky sójová omáčka, 1/3 šálky jablčného alebo ineho vinneho octu, 1,5 yžice Worcestershire omáčkou.
=== Sama som ho neskusala, lebo kupujem ten hotovy, ale mozno sa ti bude pacit tato kombinacia aj na ine jedla. Poslala som to kamaratke a uspesne s nim vari aj kuracie a hovadzie masa. Potom napis.
MIERKA: 1 šálka = 2,5 dcl.
pozdravujem a dakujem.
Tenderloin je to jedna zo surovin, ktora je poruke vzdy, lebo aj ked mame radi nase tradicne jedla ktore potrebuju viacej casu na pripravu, z tohto masa, ryb ci morskych priser teraz velmi casto pre 2 robime tkzv. "rychlovky" hoci nase polievky ostavaju stale zakladom stravovania sa tak ako "cerstve" (?!) salaty.
Pozdravujem ta a zelam peknu vianocnu pohodu /kedy nam domovina ozaj velmi chyba/.
My sme tu uz zasypani snehom a vsetko vyzera tak ako na tych najkrajsich vianocnych fotografiach s namrazou na stromoch spon 2 tyzdne, kedy nam je vsak najlepsie na to vsetko pozerat z tepla izbicky pri krbe, kedze teplota sa pohybuje aj okolo -35 ...