Domáce rybie prsty fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 12. apríla 2013
Domáce rybie prsty (fotorecept)
Foto: rennatte

Kupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že v kúpenom balíku je množstvo ryby porovnateľné s akváriovou Zobraziť celý popisKupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že v kúpenom balíku je množstvo ryby porovnateľné s akváriovou rybičkou. Ostatné sú len zahusťovadlá a umelé príchute.

120 minút
príprava

Suroviny

1 kg alebo čerstvá ryba
100 g
1 ks
1 čl
1 ks
2 PL
trojobal:




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, cibuľu vyberieme a olej odložíme, mrazené filety necháme rozmraziť a vyžmýkame vodu, pri čerstvej vykostenej rybe nám táto činnosť odpadá, pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami, pridáme vajíčko, korenie na ryby a premiešame, ak treba zahustíme pomletými vločkami alebo múkou, strúhankou

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dobre premiešame, máme zmes ako na fašírky, vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravíme si dve väčšie mikroténové vrecúška, ktoré rozrežeme na pláty, jeden položíme na pracovnú dosku naň dáme bochník, prikryjeme druhým a rybaciu zmes rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nakrájame si prsty (nie svoje, ale rybie)

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    oddelíme od seba

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    spolu aj s mikroténom presunieme na plech, prikryjeme druhým mikroténom a dáme do mrazničky stuhnúť na 1/2 až 1 hodinu, zatiaľ si pripravíme prílohu, ja som zvolila zamiakovú kašu

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po hodine vyberieme a obalíme v trojobale, dáme pražiť. Ak nespotrebujeme celé množstvo, tak ostatné necháme úplne zmraziť a pripravíme čerstvé v prípade potreby.

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    NEPRAŽENÁ VERZIA - časť prstov som obalila iba v múke dala na plech s papierom na pečenie a potrela ostatým vajíčkom z trojobalu a dala piecť, po 15 minútach som prsty potrela ostatým olejom z praženej cibule a dopiekla do chrumkava

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto vyzerajú zapečené rybie prsty.

    Domáce rybie prsty (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

edward456
som rybar ,ryby robim rozne, ale tento recept nepoznam,robim najviac fasirky lebo tam mozu ist vsetky ryby,ukladam a dakujem
mimka946
Ryby neznášam no rybie file je jedine čo mozem preto sa chcem spytat či v nich veľmi citit rybu alebo len tak ako v kupovanych
baba
Trochu prácny recept, nie. Ryba sa dá urobiť aj jednoduchšie a je zdravšia. Hodím na panvicu s nejakými bylinkami, urobím zemiaky, šalát a za chvíľu jem.
rennatte
@baba , pridaj aj ty nejaky receptik, napr. aj ten o ktorom pises,,,spracuj, nafot, uverejni a potes aj ostatnych varechacov,,,ak by som chcela hadzat nieco na panvicu tak hodim,,,ja som chcela prsty tak ich mam :-)
lusinkab
Tak to je super napad s tymi vlockami,krasne sa ti vydarili. Rybky a vsetko od nich mozem na vsetky mozne sposoby takze aj tento receptik vyskusam. Krasny postup
sisuk
pekný receptík!!! Niekedy malé deti odmietajú "na panvicu hodenú rybu". Takto do nich môžeme dostať aspoň čosi rybacie... :-) Určite vyskúšame
ocek
vyzerá to dobre,vyskúšam.
baba
Nechcela som autorku uraziť, ale v našej rodine zo zdravotných dôvodov nejedávame vyprážané, iba krátko opečené, alebo varené, dusené...určite tie prsty sú chutné...
baba
Čítala som pozorne, ale ked som si pozorne prečítala aj ostatné tvoje recepty tak som zistila, že ty väčšinou vyprážaš, nie? Ja robím väčšinou jednoduché recepty, ktorých príprava netrvá 120 minút. Aj ked som dôchodkyňa veľa času nemám, venujem sa vnúčatám.
rennatte
@baba , prepac, ale zasa si pozorne necitala ani tento ani ostatne moje recepty, lebo ak zo 124 receptov je 9 vyprazanych sa neda hovorit o väcsine,,,a ak za 120 minut pripravim komplet obed, tak si naozaj neviem predstavit tvoj styl varenia a neverim ze v tvojej rodine sa nejedia prazene ryby, rezne, syr, chlebiky vo vajicku a podobne a ako som uz spominala ,,,ukaz tvoje kucharske umenie typu hodim nieco na panvicu radi sa poucime :-)
baba
Ved som ti už napísala, že naozaj všetky tie jedlá čo si vymenovala nejeme. Máme s manželom zdravotné problémy a jeme varené, dusené a grilované na grilovacej panvici. Ja mám šesťdesiat rokov a všetkým v mojej rodine chutí a o tvojom kuchárskom umení nepochybujem ako ty o mojom. Iba som si všimla, že robíš hodne mletých a vyprážaných vecí, to sa nemusíš hnevať, ked vám to chutí a môžete si to dovoliť. Kompletný obed je aj polievka, my sme hodne polievkoví, takže ja varím rôzne polievky a skoro každý den.
baba
Rennatte, naozaj nevysmážam, keď už si moje deti raz za čas žiadajú rezne, alebo také nemleté rybacie prsty ako robí janger, tak ich obalené dám na plech na papier na pečenie a potriem ich maslovačkou olejom a upečiem v rúre. Ja ich nejem, pretože ja mám zvýšený cholesterol a predsa aj tam je nejaký olej. Páči sa mi táto diskusia, ale nechcem ta provokovať. Ty si predsa mladšia, určite dobre varíš, ved aj moja dcéra má 34 rokov a perfektne varí.
luss44
zaujímavý recept, pekne naaranžované úvodné foto. dcéra na to mrkla a hneď si také rybky u mňa objednala, aj tie vločky ma tam potešili. vďaka za recept, ukladám.
hannah22
zaujímavý recept a verím že stojí za vyskúšanie, ukladám , dakujem.... :))
evanaaa
Tak takéto niečo, ale v podobe fašírok som niekedy robievala aj ja,ale nie s vločkami. Budem si musieť tento tvoj recept uložiť a vyskúšať ho. Ja síce tiež nie som najzdravšia, ale asi som aj neposlušná, lebo aj napriek liekom proti vys. cholesterolu si sem-tam dám aj vyprážané......a aj iné, čo by som možno nemala jesť, ale čo už.....
trasko
Jajajaj,taketo by som nezjedla a ani neurobila pre nikoho....bez urazky,ale naco napodobnovat 'pomiesance' z obchodu???? Ved uplne staci zohnat 'dravu' rybu a z nej nakrajat take 'prsty' a obalit v trojobale a vyprazit....ked nemam doma ,v zasade si kupime prsty z nemletej ryby ...naozaj sa neuraz
gustav
Jedol som specialitu z ryb a susenych hub, volalo sa to , odmena rybara a hubara, vynikajuce, lahodne, fantasticke. Nevie niekto recept?
tobiaska
Chcela by som sa opýtať, či po pomletí rýb v nich už neostanú pichľavé kosti? Rybaciu chuť máme veľmi radi, no vadia nám kosti a neviem, akým spôsobom sa ich na 100 % zbaviť - aby som ryby mohla spokojne dať aj deťom... Ďakujem za rady! :)