Foto: rennatte
Kupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že v kúpenom balíku je množstvo ryby porovnateľné s akváriovou Zobraziť celý popisKupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že v kúpenom balíku je množstvo ryby porovnateľné s akváriovou rybičkou. Ostatné sú len zahusťovadlá a umelé príchute.
príprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, cibuľu vyberieme a olej odložíme, mrazené filety necháme rozmraziť a vyžmýkame vodu, pri čerstvej vykostenej rybe nám táto činnosť odpadá, pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami, pridáme vajíčko, korenie na ryby a premiešame, ak treba zahustíme pomletými vločkami alebo múkou, strúhankou
-
2
dobre premiešame, máme zmes ako na fašírky, vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať
-
3
pripravíme si dve väčšie mikroténové vrecúška, ktoré rozrežeme na pláty, jeden položíme na pracovnú dosku naň dáme bochník, prikryjeme druhým a rybaciu zmes rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm
-
4
nakrájame si prsty (nie svoje, ale rybie)
-
5
oddelíme od seba
-
6
spolu aj s mikroténom presunieme na plech, prikryjeme druhým mikroténom a dáme do mrazničky stuhnúť na 1/2 až 1 hodinu, zatiaľ si pripravíme prílohu, ja som zvolila zamiakovú kašu
-
7
po hodine vyberieme a obalíme v trojobale, dáme pražiť. Ak nespotrebujeme celé množstvo, tak ostatné necháme úplne zmraziť a pripravíme čerstvé v prípade potreby.
-
8
NEPRAŽENÁ VERZIA - časť prstov som obalila iba v múke dala na plech s papierom na pečenie a potrela ostatým vajíčkom z trojobalu a dala piecť, po 15 minútach som prsty potrela ostatým olejom z praženej cibule a dopiekla do chrumkava
-
9
Takto vyzerajú zapečené rybie prsty.
varecha.pravda.sk/recepty/rybie-prsty-a-zazvorova-mrkva-f...
Ale zmena nezaskodi. Uz si chutim :-).