Pečené kuracie stehná fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý, rýchly spôsob prípravy poteší aj najnáročnejších.
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50-55 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na diely. Soľ, mleté čierne korenie a korenie na kurča zmiešame spolu. Cesnak očistíme pokrájame nadrobno a pridáme do sypkej koreninovej zmesi.
- 2
Do vrecka na pečenie ukladáme diely mäsa, zakaždým posypeme zmesou korenia a vrstvíme na seba. Vrecko uzavrieme potrasieme, aby sa koreninami obalilo všetko mäso.
- 3
Naplnené vrecko dáme do zapekacej misy, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 50-55 minút. Asi 15 minút pred dopečením nožom urobíme zárezy do vrecka, aby mäso bolo chrumkavé.
- 4
Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, hranolkami. Dobrú chuť.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Niekto ku pivu, niekto ku mäsu.
Určite je mäsko mäkké a šťavnaté.
Vrecka... To sú na prípravu mäsa v rúre zavrieť sa dá aj niťou, špagátom.