Foto: micho
zdroj Tinna333
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
4 bielky vyšľaháme s 90 g cukru (v pôvodnom recepte sa uvádza 180 g, ale podľa mňa je to zbytočne veľa, nakoľko krém vďaka salku je sladký dosť)
-
2
pridáme 180 g nastrúhaných mandlí (v pôvodnom recepte sa uvádza 150 g nastrúhaných mandlí a 30 g nastrúhaných orechov) Ja som použil len mandle, nakoľko mi zostali z iného koláča.
-
3
dôkladne premiešame
-
4
dáme do formy a upečieme pri 170 st. 35 - 40 min.
-
5
necháme cca 3 min. chladnúť
-
6
rozrežeme na polovicu a necháme celkom vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém: 4 žľtky vyšľaháme nad parou so 150 ml salka a 100 g hladkej múky, necháme vychladnúť a zašľaháme 50 - 100 g masla (jednoduchšia verzia krému: 1/2 salka vyšľaháme s 1/2 masla)
-
7
jednu časť korpusu natrieme 1/2 krému
-
8
priklopíme druhou časťou korpusu a natrieme druhou 1/2 krému. Navrch nalejeme roztopenú mliečnú čokoládu alebo nastrúhame orieškovú čokoládu.
-
9
a už len uvariť kávičku a užiť si príjemné chvíle :-)
- Musíme zkusit, abychom prostřídali :-D
Všetky recepty aj s prívlastkom Ikea sa tej orginál vôbec nepodobá.
Sama som aj tento recept upravila -len sekané orechy, miesto Salka som dala sušené mlieko a riedila som ho mliekom. Do cesta som pridala 2 pl strúhanky a piekla som to v 2 formách. Uvidim ako dopadla- teraz chladne