Plnený baklažán fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. apríla 2013
Plnený baklažán (fotorecept)
Foto: cesminaz

...u nás velmi obľúbené jedlo.Jednoduché a rýchle na prípravu,dáte všetko na pekáč a šupnete do rúry.Navyše je to ľahko strávitelné,nezaťaží žalúdok,takže je to skvelý Zobraziť celý popis...u nás velmi obľúbené jedlo.Jednoduché a rýchle na prípravu,dáte všetko na pekáč a šupnete do rúry.Navyše je to ľahko strávitelné,nezaťaží žalúdok,takže je to skvelý nápad či už na obed,alebo na večeru so zemiakovým pyrém...mňamm

15-20 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
50 dkg
4 - 5 strúčiky väčšie
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
podľa chuti
trocha
 alebo feta




Postup

  1. 1

    Ak je to možné,kúpte radšej také stredne velké "tučné"baklažány.Takže ich umyjeme,prekrojíme pozdľž na polovicu a malou lyžičkou povyberáme stred baklažánu-asi 0,5 až 1cm okraja vám musí ostat.Poukladáme do pokáča,dobre posolíme a odložíme si to zatiaľ bokom.Dužinu čo sme vybrali z baklažánu,si nakrájame na malé kocky a tiež odložíme zatial bokom.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si pripravíme našu plnku.V panvici na troche oleja prudko opražíme mleté hovädzie mäso.Nerozmiešajte ho celkom,nech ostanú také väčšie aj menšie kúsky-guľky,lepšie a krajšie to potom ukáže...

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je mäso opečené,pridáme sol a mleté korenie podla chuti.Potom pridáme cesnak nakrájaný na krúžky a troška spolu popražíme.Dalej dáme na kocky nakrájanú cibulu,na kocky papriku(toje jedno akej farby) a takých 5-10min popečiete spolu.A na koniec dáme na malé kocky nakrájanú dužinu,čo sme vyškrabali z baklažánu.Všetko spolu premiešame,ešte raz dochutíme,lebo počas varenia tá zelenina tú sol popije,takže nech je to"trošička" presolené.A kto lúbi šťiplavé,nech si pridá aj chilli ;-)

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak a teraz ideme plnit.Lyžicou naplníme pólky baklažánu,dajte kludne kopcom,lebo tá plnka troška klesne počas pečenia.Na plnku na vrch,alebo aj medzi plnku dáme 2-3 kocky tureckého syra,alebo fety,alebo môžte vyskúšat aj s nivou.Ja som ešte posypala niektoré drvenou chilli paprikou.A nakoniec ešte podlejeme baklažány paradajkovou štavou,ktorú si urobíme tak,že 2-3PL pretlaku vymiešame asi s litrom vody a pridáme donej za 1čl vegetu.Baklažány zviknem mať nie celkom do poli ponorené v šťave.Zakrijeme alobalom a dáme piect do rúry,ktorú sme si rozohriali na 200°C,na 50-60min.Ked už sú mäkké,alobal dáme dole a ešte 10min. necháme popiect z hora.Kto chce,si teraz môže nato dat aj trocha strúhaného syra.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerajú už hotové baklažány...Ešte dodám,že nezabudnite,že toto je návod na celý pekáč,takže ak si niekto robí len 2-3 baklažány,čas pečenia a množstvo surovín si musí prispôsobiť...

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávam ich s chlebom,aby sme si mohli do tej chutnej šťavy aj namačkat chlebík...alebo s pyrém...tak či tak,sú naozaj skvelé..mňamm Prajem dobrú chuť ;-DD

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

trencanka
Nadherny recept!!!! Gratulujem. Pre mna velmi inspirativne, zajtra varim. Ale pouzijem mlete kuracie stehna. A tofu syr miesto kravskeho syra. Skusim dat konzervu drvenych paradajok.
Uz sa tesim na zajtrajsi obed!
frezia68
Práve dnes idem robiť podobne a tiež používam konzervu s drvenými paradajkami :-) ,len škoda,že nemám domáce baklažány.
marianne
...moze byt,Spanieli su prebornici na baklazan,neuveritelne cim vsetkym ho dokazu naplnit a vzdy je to vynikajuce.....
denyany
Dnes som večerala baklažán podľa tohto receptu-vynikajúce! A to som zabudla na cesnak do mäsa pridať, mohlo to byť ešte lepšie, Naozaj odporúčam.:-)
cesminaz
@denyany som naozaj velmi rada,ze ti baklazan chutil :-) a je naozaj skoda,ze si na ten cesnak zabudla,lebo s tym je to ovela chutnejsie! Dakujem ti za komentik aj za vyskusanie mojho receptu :-)
denyany
Práve sa mi dopeká toto výborné jedlo. Zabudla som kúpiť syr, tak bez syra, aj tak budeme mať hrče za ušami. Baklažán už v podstate robím len takto alebo v musake. Ešte raz veľmi pekne ďakujem, že sa delíš o recepty a dáš si tú námahu s postupom aj fotkami. Mnoho tvojich receptov je už aj mojich. Teším sa na ďalšie a tebe želám, nech ti to stále tak skvele varí!
cesminaz
Mila @denyany tvoja odozva a tvoje pekne slova ma velmi potesili :-) ani nevies,ako ma tesi,ze sa recept u teba udomacnil a ze vam chuti.Prave taketo odozvy su chvilami,ked vidim,ze sa to pridavanie receptov naozaj oplati a ze tie recepty ludia vyuzivaju :-) Ja tiez robim plneny baklazan jedine takto,lebo je vyborny.U nas ho vsetci lubime a zakazdym si znova a znova na nom pochutime :-) Este raz ti dakujem za spravu aj za fotku a prajem ti krasny zvysok vecera ;-)
1x berta
mirna
Skúsila som tento recept, len som do omáčky i mäsa pridala čerstvé paradajky
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Vcera som ho spravila s 1 baklazanom. Jednoduchý s velmi chutný výsledok . Môjmu mužovi tiez velmi chutilo. Dakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia