Kávový zákusok
Kávový zákusok

Štafetky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 7. decembra 2022

Výborný dezert ku káve.

18
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
105 g
40 g
45 g mleté
štipka
Plnka:
20 g
20 g
2 ČL
120 ml
80 g
140 g
2 PL
Poleva:
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme zo štipkou soli, postupne pridáme cukor. Vareškou vmiešame preosiatu múku a pomleté orechy. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 10 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do roládky. Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom.

  2. 2

    Plnka: 20 g masla roztopíme v rajničke, pridáme hladkú múku zmiešanú s kvalitnou instantnou kávou a urobíme "kávovú zápražku", zalejeme mliekom, dobre prevaríme na hladkú hustú kašu. 140 g masla s cukrom vyšľaháme do peny, po častiach všľaháme kávovú vychladenú kašu. Nakoniec pridáme rum.

  3. 3

    Upečený plát otočíme na stranu ako sa piekol a po dĺžke rozkrojíme na 3 pláty. Úzke pláty natrieme plnkou, stočíme do roládok a necháme stuhnúť v chlade. Potom každú roládku nakrájame na 6 kúskov.

  4. 4

    Poleva: Ceru roztopíme nad parou, pridáme polámanú čokoládu a dobre vymiešame. Konce štafetiek namočíme do čokoládovej polevy.

Diskusia k receptu

haji
Kdo umí, ten umí a peče štafetky! Krása, o chuti si nechám zdát, štafetky jsou moje slabost.
janger
@evanaaa (7.12.2022 17:41), vajce strednej velkosti vazi asi 50g. Z toho bielok je priblizne 30g a zltko 20g.
1x haji
kimlo
Úžasné! Mám ich veľmi rád ale urobiť by som si ich netrúfol. 👍😋
1x haji
janger
Ja som zabudla pochvalit. Su krasne. Este som nikdy nerobila.
pivonka
Vyzerajú nádherne, jedna ako druhá. Veľmi sa mi páči plnka, ešte nikdy som nerobila do plnky "zápražku. Aký je rozdiel, keď sa urobí z uvedených položiek klasický puding? Láka ma to urobiť, ale už mám v pláne tvoju izidorovú roládu, tú mám rada. Každý chce upiecť to svoje najobľúbenejšie a ja si nechcem toho brať "na rohy",




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia