Rakúska hokaido polievka

pumaamravec - fotkapumaamravec, 6. novembra 2013

Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v jesenný deň úplne ideálna. :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
750 ml
1/2 ks
2 strúčik
8 ks
1 ks
štipka
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
na ozdobu
na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska. Cesnak nakrájame najemno a cherry rajčinky na polky.

  2. 2

    V hrnci na oleji opražime dozlatista pór a cesnak. Pridáme tekvicu a rajčinky a opečieme.

  3. 3

    Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Osolíme, okoreníme, pridáme majorán a bobkový list. Povaríme ešte 3 minúty a list vybiereme.

  4. 4

    Polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Môžme ozdobiť tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom. :)

Diskusia k receptu

zolik
"Kürbiscremesuppe" nema chybu. Koreninami a bylinkami sa da pekne obmienat chut. Ja osobne ochucujem okrem soli a cierneho korenia, tymianom a muskatovym orieskom. Alebo jablkom a salviou. Ozdobenu ju mas velmi pekne. Mne uz zial dochadza tekvicovy olej, ale za mesiac pride navsteva priamo zo Steirmarku a donesu!!
jamarlen
nikdy sa neobjem krásnych variácií, vyskúšam aj tvoju..páčiť sa bude aj dcérenkám:)
iva2111
Hokkaido polévka je výborná, dělávám....a ta úprava na talíři - nádhera!
marikafil
krásne servírovanie, určite je chutná - ale ja tekvičku hokkaido zásadne nešúpem, stačí dobre poumývať, šupa sa rozvarí rovnako rýchlo ako dužina.
1x tonkag