Foto: pumaamravec
Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v jesenný deň úplne ideálna. :)
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
750 ml |
|
1/2 ks |
|
2 strúčik |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na ozdobu |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska. Cesnak nakrájame najemno a cherry rajčinky na polky.
- 2
V hrnci na oleji opražime dozlatista pór a cesnak. Pridáme tekvicu a rajčinky a opečieme.
- 3
Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Osolíme, okoreníme, pridáme majorán a bobkový list. Povaríme ešte 3 minúty a list vybiereme.
- 4
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Môžme ozdobiť tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu