Tento receptík nie je moj, mám ho od mojej virtualnej kamaratky Maťky P. a je perfektný ,takže ak mate radi buchty na pare, vyskušajte Zobraziť celý popisTento receptík nie je moj, mám ho od mojej virtualnej kamaratky Maťky P. a je perfektný ,takže ak mate radi buchty na pare, vyskušajte klasiku trošku inak...
Postup
- 
                                                    1
                                                    
-prisady na cesto nahadžeme do pekarničky (najprv tekute, potom sypke) nechame vymiesit a 1 hodinku kysnut -cesto je redšie ,ale nemalo by sa moc lepit..
                                                     - 
                                                    2
                                                    
-vykysnute cesto roztiahneme rukami a dame kopky lekvaru..
                                                     - 
                                                    3
                                                    
-prehneme a poharom alebo formičkou vykrojíme -cesto sa pekne uzavrie, ale ak ste zvyknutí robit buchty v ruke tak jak je libo :-))
                                                     - 
                                                    4
                                                    
-vykrojene buchty (aby vas nemylilo množstvo lebo ja som robila z polovičnej davky)-kym si prichystame panvičku ,najlepšie neprilnavu s pokrievkou,buchty nechame ešte podkysnut..
                                                     - 
                                                    5
                                                    
-a teraz tá finta fň..na panvicu si dame trošku oleja a pochystame si asi tak 1 dcl vody do pohara... -do rozpaleneho oleja pokladieme buchty..
                                                     - 
                                                    6
                                                    
-ked su zo spodnej strany chrumkave,prilejeme vodu a zakyjeme pokrievkou..
                                                     - 
                                                    7
                                                    
-stopneme asi 5 minut a pozrieme či voda nevyvrela,ak ano tak ešte trošku prilejeme ,mali by sa celkovo parit takych 8-10 minut podla velkosti.. -vody druhy krat prilievajte radšej menej ako viac ..
                                                     - 
                                                    8
                                                    
-hotové ,krasne nafuknute a zo spodu chrumkavé -po vybratí som ich potrela rozpustenym maslom
                                                     - 
                                                    9
                                                    
-posledných par kuskov som opražila z obidvoch stran ,hotove pomastila maslom a obalila v škoricovom cukre (praškový zmiešaný so škoricou) -musím povedat, že mne osobne chutili velmi,je to niečo medzi šiškami , pečenými a parenými buchtami :-))
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


prilozene do KK