Foto: egreska
Tento receptík nie je moj, mám ho od mojej virtualnej kamaratky Maťky P. a je perfektný ,takže ak mate radi buchty na pare, vyskušajte Zobraziť celý popisTento receptík nie je moj, mám ho od mojej virtualnej kamaratky Maťky P. a je perfektný ,takže ak mate radi buchty na pare, vyskušajte klasiku trošku inak...
Postup
-
1
-prisady na cesto nahadžeme do pekarničky (najprv tekute, potom sypke) nechame vymiesit a 1 hodinku kysnut -cesto je redšie ,ale nemalo by sa moc lepit..
-
2
-vykysnute cesto roztiahneme rukami a dame kopky lekvaru..
-
3
-prehneme a poharom alebo formičkou vykrojíme -cesto sa pekne uzavrie, ale ak ste zvyknutí robit buchty v ruke tak jak je libo :-))
-
4
-vykrojene buchty (aby vas nemylilo množstvo lebo ja som robila z polovičnej davky)-kym si prichystame panvičku ,najlepšie neprilnavu s pokrievkou,buchty nechame ešte podkysnut..
-
5
-a teraz tá finta fň..na panvicu si dame trošku oleja a pochystame si asi tak 1 dcl vody do pohara... -do rozpaleneho oleja pokladieme buchty..
-
6
-ked su zo spodnej strany chrumkave,prilejeme vodu a zakyjeme pokrievkou..
-
7
-stopneme asi 5 minut a pozrieme či voda nevyvrela,ak ano tak ešte trošku prilejeme ,mali by sa celkovo parit takych 8-10 minut podla velkosti.. -vody druhy krat prilievajte radšej menej ako viac ..
-
8
-hotové ,krasne nafuknute a zo spodu chrumkavé -po vybratí som ich potrela rozpustenym maslom
-
9
-posledných par kuskov som opražila z obidvoch stran ,hotove pomastila maslom a obalila v škoricovom cukre (praškový zmiešaný so škoricou) -musím povedat, že mne osobne chutili velmi,je to niečo medzi šiškami , pečenými a parenými buchtami :-))
prilozene do KK