Foto: melbea
Tento recept patrí v našej rodine k obľúbeným, chutí dospelým i deťom. Je vhodný ako prekvapenie na detskú oslavu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Z dvoch bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. V 3 dcl mlieka rozpustíme 60 g kr.cukru, mlieko necháme zovrieť, za stáleho miešania opatrne vsypeme detskú krupicu a uvaríme kašu. Do horúcej kaše vmiešame 20 g masla, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a premiešame.
- 2
Vhodné misky vypláchneme studenou vodou a na dno každej uložíme ľubovoľné ovocie. Zalejeme ešte horúcou kašou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí každú misku vyklopíme na tanierik.
- 3
Z 250 dcl mlieka, 60 g kr.cukru, 1 PL kakaového prášku a 15 g Zl. klasu uvaríme puding, ktorým podlejeme krupicové "kopčeky". Dozdobíme ovocím a podávame.
- 2
Vďaka za pripomenutie.