Oškvarkové pagáčiky s kúskami oškvarkov
Foto: shelley
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme na teplom mieste 15 minút vykysnúť.
- 2
Preosejeme si múku, pridáme soľ, 1 vajíčko a poriadnu lyžicu bravčovej masti.
- 3
Pridáme kvások a ručne miesime aspoň 10 minút alebo pokým cesto nie je pružné a hladké. Zakryjeme utierkou a necháme ho na teplom mieste kysnúť 15 minút.
- 4
Cesto rozvaľkáme na doske do obdĺžnika a potrieme rozpustenou masťou. Keď je celé cesto natreté, hornú tretinu preložíme zhora nadol. Potom cez ňu preložíme dolnú tretinu cez ňu zdola. Prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť. Tento krok zopakujeme ešte raz.
- 5
Do tretice cesto rozvaľkáme a potrieme polovicou pomletých oškvarkov. Opäť preložíme a necháme ďalších 15 minút kysnúť. Takto zapracujeme aj druhú polovicu oškvarkov a posypeme cca polovicou celých oškvarkov. Ja som si ich trošku nožom posekala. Opäť preložíme cesto a necháme posledný krát kysnúť na 15 minút.
- 6
Vykrajovátkom alebo pohárom povykrajujeme kolieska, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút. Dobrú chuť. :)
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lenže tie "vykotené" sa prvé rozchytajú :-)