Foto: ewitka123
moje deti ich zbožnuju :)
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
500 ml vlažné |
|
1 kocka |
|
2 kavove lyzičky |
|
4 kavove lyzičky |
|
Napln: | |
,pizza korenie |
|
|
|
|
|
na potretie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vlažne mlieko, cukor a droždie spolu zamiešame a nechame vykysnut. Hladku muku,sol kyslu smotanu a kvasok spolu zmiesime a vypracujeme vlačne cesto, ktore nechame kysnut podla potreby dnes mi kyslo skoro hodinu.
-
2
Cesto vyklopime na pracovnu dosku a znova premiesime rozdelime na 20 bochnikov ktore postupne plnime. Každy bochnik roztiahneme potrieme kečupom posypeme pizza korenim položime platok šunky kusok syru a kraje cesta spojime. Plniť možme aj zeleninou, alebo slaninkou či klobaskou.
-
3
Langoše ešte nechame 15-20 minut kysnut a pomaličky vypražame na oleji musia sa robit dlhšie aby sa dobre prepiekli. Hotove vykladame na tanier a natrieme pretlačenym cesnakom.
zase jeden z receptov ktorý je tak dobrý ale aj kalorický :-)