Paprčkový perkelt, alebo guláš ozajstný - maďarský recept

niah - fotkaniah, 4. októbra 2010

Je to naše obĺúbené jedlo, pochádza "naozaj" z maďarska a môže sa pripravovať aj v kotlíku. Je náročná na čas.

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks väčší
 podľa potreby alebo olej
 podľa potreby
 podľa potreby
 na dochutenie
1  ks
1 ks
 podľa chuti
0,5 kg
 podľa potreby
  podľa chuti
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Paprčky očistíme a dáme variť, keď sa oddeluje mäso od kosti (potrebuje dosť času na varenie aj 1 - 1,5 hod). Potom mäso oberieme z kostí a nakrájame na menšie kúsky ako na perkelt. Dáme zohriať masť a do masti dáme speniť na drobno nakrájanú cibuľu -pripravíme základ na perkelt - pridáme červenú papriku, potom mäso, šťavu z paprčiek podľa potreby. Nakrájame zelenú papriku a paradajku a dáme variť spolu s mäsom. Dochutíme vegetou, soľou a čiernym korením, rascou a majoránom, hneď pridáme aj prelisovaný cesnak a trochu čili papričiek. Ochutnáme a pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky. Hotový guláš podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

sjuz
fíha - paprčky ľúbim, mňam!
evanaaa
Fajn, tie paprčky sa môžu variť aj v kuchte a ušetrí sa čas. O to skôr sa môže guláš konzumovať.
matased
Aj ja to poznám, u nás na Žitnom ostrove je to známe jedlo. Mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia