Paprčkový perkelt, alebo guláš ozajstný - maďarský recept
Je to naše obĺúbené jedlo, pochádza "naozaj" z maďarska a môže sa pripravovať aj v kotlíku. Je náročná na čas.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks väčší |
|
podľa potreby alebo olej |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
na dochutenie |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
0,5 kg |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
2-3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Paprčky očistíme a dáme variť, keď sa oddeluje mäso od kosti (potrebuje dosť času na varenie aj 1 - 1,5 hod). Potom mäso oberieme z kostí a nakrájame na menšie kúsky ako na perkelt. Dáme zohriať masť a do masti dáme speniť na drobno nakrájanú cibuľu -pripravíme základ na perkelt - pridáme červenú papriku, potom mäso, šťavu z paprčiek podľa potreby. Nakrájame zelenú papriku a paradajku a dáme variť spolu s mäsom. Dochutíme vegetou, soľou a čiernym korením, rascou a majoránom, hneď pridáme aj prelisovaný cesnak a trochu čili papričiek. Ochutnáme a pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky. Hotový guláš podávame s chlebom.
www.vasepivo.sk