Šampiňóny na prírodno fotorecept

pusta - fotkapusta, 7. mája 2012
Šampiňóny na prírodno (fotorecept)
Foto: pusta

Dlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na prírodno, k tomu len pečivo a sezonny šalát - Zobraziť celý popisDlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na prírodno, k tomu len pečivo a sezonny šalát - tak ich podávam ako hlavné jedlo, v menšom množstve bez šalátu sú to výborné raňajky. Takto pripravené šampiňony môžu byť aj ako príloha k hlavným jedlám, k mäsu, rybám, hydine a sú základom mnohých dalších jedál ako napr. rôznych plniek, polievok, omáčok či šalátov. Dobre chutia na rôzne pizzy, v slaných koláčoch alebo len tak s vajíčkami. Príprava je rýchla.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g čerstvé biele
2 ks stredne veľká
podľa chuti
podľa chuti
4 - 5 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som potrebné suroviny.

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som pokrája na kocky a...

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    šampiňony na plátky.

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V panvici som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita,...

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som šampiňony a spolu s čerstvo mletým čiernym korením som ich orestovala pekne do hneda, kým sa neodparila tekutina, ktorú pustili. Na záver som ich osolila. Po odparení vody sa objem šampiňonov výrazne zmenší. Ak chcem mať šampiňony pekné biele, na začiatku restovania ich zastrieknem citronovou šťavou.

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som ich s čerstvo upečeným pečivom a paradajkovým šalátom.

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    s týmto pečivom

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a s týmto šalátom, pridala som aj pletienku.

    Šampiňóny na prírodno (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

3sandra3
to si vôbec nemusela váhať, či ho sem pridať... pre mňa je ako stvorený... krásne si to celé pripravila - s rohlíčkami aj so zeleninou.
1x dgs65
mataliptak
veru si dobre urobila , že si tento recept sem dala ... moj malý má velmi rád šampiňony ale ja mu ich robím najčastejšie na smotane s kolienkami ... ale teraz mu urobím šampiňony podla teba a určite mu budú chutiť ...:-) s tou zeleninkou je to super a to pečivko --- paráda ...:-)
kikanika
tento recept poznám a je velmi chutní :) s priateľom si ich pripravujeme často ako prílohu ale aj samé :) odporúčam :)
marienka44
@Pusta ,bolo by dobre, keby si upresnila, ci si olupala hlavicky sampinonov. Pre zaciatocnicky vo vareni. Ja som videla v Kauflande sampinony pokrajane na tacke pod foliou, takze ulahcena praca.
Takto klasicky sa mozu pripravit, udusit aj ine druhy hub. Mohla si pridat aj vajicka na zaver a bolo by toho viac a chutnejsie. Myslim v kombinacii s rozkom, nie ako priloha k masu.
evanaaa
Robím aj ja takto, len pridávam aj cesnak, pretlačený, asi 1-2 strúčiky. V prvý moment, keď som zbadala obrázok, som myslela, že sú to makové šúlance, tie čierne bodky, lebo čo to je, ma pomýlili.
irenaw
takto ich máme najradšej, čistá šampiňónová chuť, mňam
redakcia
Odpoveď od @pusta : @marienka44 , niekto šampiňony umýva, niekto lúpe. osobne ich nelúpem, len očistím vlhkou handričkou, resp. vlhkou papierovou kuchynskou utierkou, lebo práve v :pokožke" šampinonu je najviac chuti. ak by som k nim pridala podľa teba vajíčka, potom by to už neboli šampinony na prírodno, ale šampiňony s vajíčkami a to je už úplne iný recept.
@evanaaa , tie čierne bodky nie je mak, ale čerstvo mleté čierne korenie. dobre som sa zasmiala. nič si z toho nerob, lebo aj ja som slepá ako patron, hoci mám okuliare s diopriami +7 a s korekciou cylinder.
ivanakc
Joj, ono sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Ukladám receptík. Minule som na trhu videla krásne šampióniky. V sobotu kúpim.
deruth
presne tak v jednoduchosti je krása, každý si už môže toto jedlo obohatiť o čo chce ako je napísané v úvode. skvelé, že si publikovala tento recept.
1majkas
... ja ich doma robievam na kačacom tuku, dobre okorenené a s vajíčkom ... je to veľkáááá mňamka :))
rea1
ja používam miesto cibule pór nakrájaný na kolieska. ale je to naozaj dobré.
peto55
Korenie? Načo? Huby, teda aj šampiony sú korením.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia