Foto: sandra
Chutný a zdravý chlebík.
príprava
na 220-200 °C
Postup
-
1
Do vody pridáme med a rozmiešame. Prisypeme kvasnice a miešame, kým sa nerozpustia.
- 2
Múku zmiešame so soľou. Vodu s medom a droždím vlejeme do pekárničky a prisypeme múku so soľou. Zapneme základný program. (tri krát miesenie, tri krát kysnutie - cca 1,5 hodiny).
- 3
Cesto vyberieme a na pomúčenej doske vytvarujeme bochník naťahovaním cesta klasickým spôsobom. Vložíme do formy na chlieb vyloženej papierom na pečenie. Necháme ešte pol hodiny kysnúť. Cesto tesne pred vložením do rúry potrieme vlažnou vodou.
- 4
Rúru si zapneme na 50 s.C, vložíme chlieb a necháme ešte 10 minút kysnúť. Potom zvýšime teplotu na 220 s. C - ale len na prvých desať minút. Potom stíšime na 200 s. C a pečieme asi 45 minút, treba však kontrolovať povrch chleba rukou, či je už kôrka pevná.
- 5
Po vybratí z rúry necháme chlebík 5 minút vo forme. Potom ho pomocou prečnievajúceho papiera na pečenie vyberieme na mriežku. Papier odstránime a chlebík necháme vychladnúť.
- 6
Krájame až úplne vychladnutý chlebík! :-))) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ťažko sa opisuje... Mám obľúbené video, takže asi takto:
to video je super
Inak, závidím babinke vo videu tú pec, to sa potom inak pečie chlebík :-))))
varecha.pravda.sk/magazin/spalda-vas-zahreje-posilni/1016...
@babkamt , tú formu mám tiež z kaufu, viem len že nebola drahá, cenu si už nepamätám...