Foto: hviezdickaz
Postup
-
1
V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru, lyžicu múky, droždie a necháme vykysnúť.
-
2
Pripravíme si mrveničku : múku preosejeme do misky, pridáme cukor a zmäknuté maslo. Rukami dôkladne premiešame, až vznikne mrvenička. Tú potom dáme do mraziaka, aby nám dobre stuhla.
-
3
Do misy preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, zvyšné mlieko s rozšľahanými žĺtkami, rozohriaty tuk, soľ a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme kysnúť asi 20 min.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech, prstami ho roztlačíme na celú plochu, husto naň poukladáme slivky.
-
5
Koláč posypeme mrveničkou a necháme ho ešte krátko kysnúť.
-
6
Koláč vložíme do rozohriatej rúry a upečieme.
Diskusia k receptu