Staroslovanský chlebík
Jednoduchý chlieb, ktorý zvládne každý, kto má trochu čas. Množstvo je na tri chlebíky,...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Kváskový chlebík s viac ako 77 % hydratáciou
Tento chlebík s vysokou hydratáciou potrebuje trochu zručnosti a prefíkanosti, aby bol výsledok dokonalý a cesto...
Kváskový chlebík mix
Tak som sa rozhodla, že aj ja sa podelím s vami o moje kváskovanie. Je...
Pletený závin, plnený jablkami, orechmi a marcipánom
Výborný koláč na sviatočný stôl a iné priležitosti.
Kváskové bezlepkové bagetky
Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...
Kvásková pizza bezlepková
Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...
Kváskové bosniaky
Pôvodne to mali byť žemle na cigánsku, ale keďže som použil chlebovú múku, sú také...
Kvásková dvojfarebná resanka
Recept som si prerobila z kvasnicového na kváskový. Inšpirovala som sa viacerými receptami. Spojila som...
Kváskové dukátové buchtičky
Kváskujem už pomaly rok, ale len nepatrnými krokmi sa púšťam do nových výziev. Chlieb a...
Kváskový pšenično-ražný chlieb s Tang Zhong
Na Silvestra som mala debatu so švagrinou o kvásku, tak ma zase nalanárila a motivovala, ...
Cesto na pizzu s kváskom
Už roky sa snažím nájsť cesto na pizzu, ktoré by bolo po upečení tak správne žuvacie...
Škandinávsky chlieb v pekárničke
Neverili by ste, ale na prípravu chutného chleba nám stačia 3 suroviny....
Kvásková ťahaná štrúdľa podľa Veroniky
Vynikajúca prudko návyková domáca kvásková ťahaná štrúdľa.
Brioška z kváskového cesta alebo s droždím
Kniha Domáci chlieb obsahuje veľmi veľa rôznych receptov. Nielen na chleby, ale aj sladké pečivá....
Kváskové zapletanky
Ďalší skvelý recept z blogu od Naty. Cesto je geniálne a chuť famózna. Biele pečivko...
Celozrnný kváskový chlieb
Tento chlebík pečiem už veľa rokov, ustálila som sa na tomto recepte. U nás musí chlieb obsahovať rascu, tak to máme radi, a záleží nám aj na tom, aby bol celozrnný a aby sme mali šikovné krajce....
Bezlepkový kváskový chlieb s kefírom a medom
Suroviny na rozkvas zmiešame v miske. Prikryjeme fóliou a necháme odpočívať na teplom mieste 12 hodín....
Kváskový chlieb
Recept na tento chlebík som našla tu na Vareche pod názvom pšeničný chlieb z kvásku lievito madre....
Kváskový štedrák z kvásku lievito madre
Štedrák sa u nás nikdy na Vianoce nepiekol. Párkrát sme dostali na ochutnávku, chutil, ...
Chlieb rýchlo a lenivo
Tento recept zámerne preskočil niekoľko postupov, ktoré sa v rôznych návodoch uvádzajú ako nesmierne dôležité. Práca s cestom je príjemná činnosť ale niekedy na to nie je čas a vtedy sa hodí takýto jednoduchý recept....
Kváskový chlebík s batatom a čiernym sezamom
Veľmi ma baví skúšanie nových receptov....
Bezlepkové kváskové briošky
Suroviny na rozkvas vložíme do misky, premiešame vareškou a prikryté necháme 12-15 hodín pri izbovej teplote...
Veľkonočný mazanec z kvásku
Vynikajúci veľkonočný mazanec sa dá pripraviť aj z kvásku. Je voňavý, mäkučký a veľmi chutný....
Bezlepkový kvások z Bread mix white Liana
1. deň: Do čistého zaváracieho pohára pridáme 2 PL Bread mix white a 4-6 PL vlažnej...
Špaldová kvásková vianočka s levanduľou
Vianočka u nás patrí nielen k Vianociam ale aj k voňavým nedeľným raňajkám. Ak je navyše...
Bezlepkový kváskový trhací chlieb s bryndzou a jarnou cibuľkou
Verzia s bryndzou a jarnou cibuľkou je skvelá, ale za vyskúšanie stojí aj s bylinkami, ...
Toastový kváskový chlieb
Tento recept je inšpirovaný stránkou coolinari, prerobený na kváskovú verziu.
Bezlepkové kváskové rožky
Z vody, Rolls mixu a ryžového kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého...
Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...
Bezlepkový škoricový chlebík
Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je...
Špaldovo-ražný kváskový chlieb 1,2 kg
Časovo nenáročný recept na osvedčený, lahodný kváskový chlieb s použitím autolýzy a fermentolýzy....