Bezlepkové kváskové briošky
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
1. deň rozkvas: | |
150 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo) |
|
190 g |
|
1 PL |
|
2. deň cesto: | |
230 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto) |
|
1 bal. |
|
70 g |
|
100 ml vlažné |
|
40 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Navrch: | |
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na rozkvas vložíme do misky, premiešame vareškou a prikryté necháme 12-15 hodín pri izbovej teplote kvasiť. Ideálne je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať.
- 2
Hotový rozkvas zmiešame s Bakery mix, cukrom, vanilínovým cukrom, vlažným mliekom, rozpusteným maslom a soľou. V kuchynskom robote vymiešame nelepivé cesto. Do hotového cesta nakoniec vareškou vmiešame čokoládové kúsky. V mise necháme prikryté cesto oddychovať cca 4 hodiny. Musí zväčšiť objem!
- 3
Na dosku posypanú ryžovou múkou Liana preložíme cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Každú časť vytvarujeme na valec dlhý 20-25 cm a zmotáme do uzlíka alebo kolieska podľa toho aký tvar briošky chceme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté necháme kysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom.
- 4
Rúru vyhrejeme aj s plechom na záparu na 210 °C. Vložíme briošky, do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody a pečieme 10 minút. Následne plech so záparou vyberieme, teplotu znížime na 185 °C a dopečieme ešte 20-25 minút. Upečené briošky necháme vychladnúť.
Tiež briošky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu