Bezlepkový kvások z Bread mix white Liana
Foto: potravinarskavyrobaliana
Postup
-
1
1. deň: Do čistého zaváracieho pohára pridáme 2 PL Bread mix white a 4-6 PL vlažnej vody. Zmiešame na stredne hustú kašu. Prikryjeme fóliou (ale aby ku kvásku zostal prístup vzduchu, NEUTESŇUJEME). Necháme na kuchynskej linke pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa.
- 2
2. deň: V kvásku sa vytvárajú bublinky a začína kyslo voňať. Od tohto dňa môžeme kvások ráno a večer prikrmovať. 1 PL Bread mix white a 2-3 PL vlažnej vody (podľa hustoty). Dobre premiešame. Zľahka prikryjeme fóliou a necháme pracovať.
- 3
3. - 7. deň: Postup kŕmenia opakujeme každý deň 1x prípadne 2x tým istým postupom ako 2. deň.
- 4
7. deň: Kvások je hotový. Spoznáme to podľa toho, že narástol, vnútri sú bublinky a kyslasto vonia.
Tiež kvások:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu