Foto: ailuj82
Tento recept sa mi zatiaľ osvedčil najviac.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
100 g celozrnnej špaldovej múky a 100 g vlažnej vody zmiešame s lyžicou kvásku. Pri izbovej teplote necháme kvasiť 12 hodín. Do väčšej misy odvážime všetky vyššie uvedené múky, soľ, maslo a olej. Pridáme kvások a začneme miesiť. Postupne lejeme mlieko. Ja používam kuchynský robot. Cesto je hotové, keď sa dá natiahnuť a nelepí sa.
-
2
Cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí a vytvarujeme loptičky.
-
3
Tie roztiahneme rukami na trojuholník a zrolujeme do tvaru rožka.
-
4
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme potravinársku fóliu a necháme kysnúť asi 3 hodiny.
-
5
Rúru predhrejeme na 250 stupňov, na spodok dáme nádobu s vodou. Keď je rúra vyhriata dáme piecť rozky, teplotu znížime na 200 °C a pečieme asi 7 minút. Potom teplotu ešte znížime na 180 °C a dopecieme (ešte asi 10 minút). Horúce rožky preložíme na mriežku, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
@ailuj82 , krásna práca s cestom.-) vydarené rožky..
Kôrka je po upečení chrumkavá, ale nie ako na kupovaných rozkoch.
Vieš sa vynájsť, máš môj obdiv.