Bezlepkové kváskové bagety
Bezlepkové kváskové bagety

Kváskové bezlepkové bagetky

elisticka - fotkaelisticka, 11. apríla 2019
Kváskové bezlepkové bagetky
Foto: elisticka

Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...

60 minút
príprava
45 minút
na 230/200 °C

Suroviny

Suroviny na rozkvas:
200 g
390 ml vlažná
3 PL
Na cesto:
240 g
3 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si urobíme rozkvas tak, že odvážime múku, pridáme kvások a vlažnú vodu a zmiešame. Zakryjeme gumovou pokrievkou a na teplom mieste necháme do druhého dňa (asi 15 hodín).

  2. 2

    Na druhy deň k rozkvasu privážime múku a soľ a dáme do robota miesiť asi 5 minút a pri konci nalejeme olej a domixujeme.

  3. 3

    Cesto preložíme znova do misky s pokrievkou a ešte asi na 2 hodiny odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Na naolejovanú podložku preložíme cesto a umelou stierkou rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice urobíme veľké bagety a 6 malých bagetiek do silikónovej podložky na bagetky.

  5. 5

    Zakryjeme fóliou na 1 hodinu. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C asi na 10 minút a potom znížime na 200 °C a dopečieme ešte 35 minút.

    Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 5
  6. 6

    Upečené dáme na mriežku vychladnúť.

    Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté prekrojíme a môžeme degustovať :-) Keď ostanú, dáme do mrazáka... Pred použitím asi 2 hodiny necháme voľne rozmraziť. Dobrú chuť.

    Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Klobouk dolů, krásná práce, velmi pěkný bezlepkový receptík. Také obdivuji rýžový kvásek, prostě super tvořivost. Jsi šikulka!
Eliška, ani veriť sa mi nechce, že sa dá z ryžového kvásku takto pekne napiecť, krásne bagetky! A že aj chutné, nepochybujem.....