Bezlepkové kváskové bagety
Bezlepkové kváskové bagety

Kváskové bezlepkové bagetky

elisticka - fotkaelisticka, 11. apríla 2019
Kváskové bezlepkové bagetky
Foto: elisticka

Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...

60 minút
príprava
45 minút
na 230/200 °C

Suroviny

Suroviny na rozkvas:
200 g
390 ml vlažná
3 PL
Na cesto:
240 g
3 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si urobíme rozkvas tak, že odvážime múku, pridáme kvások a vlažnú vodu a zmiešame. Zakryjeme gumovou pokrievkou a na teplom mieste necháme do druhého dňa (asi 15 hodín).

  2. 2

    Na druhy deň k rozkvasu privážime múku a soľ a dáme do robota miesiť asi 5 minút a pri konci nalejeme olej a domixujeme.

  3. 3

    Cesto preložíme znova do misky s pokrievkou a ešte asi na 2 hodiny odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Na naolejovanú podložku preložíme cesto a umelou stierkou rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice urobíme veľké bagety a 6 malých bagetiek do silikónovej podložky na bagetky.

  5. 5

    Zakryjeme fóliou na 1 hodinu. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C asi na 10 minút a potom znížime na 200 °C a dopečieme ešte 35 minút.

    Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 5
  6. 6

    Upečené dáme na mriežku vychladnúť.

    Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté prekrojíme a môžeme degustovať :-) Keď ostanú, dáme do mrazáka... Pred použitím asi 2 hodiny necháme voľne rozmraziť. Dobrú chuť.

    Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: