Kváskové bezlepkové bagetky
Foto: elisticka
Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...
príprava
na 230/200 °C
Postup
-
1
Večer si urobíme rozkvas tak, že odvážime múku, pridáme kvások a vlažnú vodu a zmiešame. Zakryjeme gumovou pokrievkou a na teplom mieste necháme do druhého dňa (asi 15 hodín).
- 2
Na druhy deň k rozkvasu privážime múku a soľ a dáme do robota miesiť asi 5 minút a pri konci nalejeme olej a domixujeme.
- 3
Cesto preložíme znova do misky s pokrievkou a ešte asi na 2 hodiny odložíme na teplé miesto.
- 4
Na naolejovanú podložku preložíme cesto a umelou stierkou rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice urobíme veľké bagety a 6 malých bagetiek do silikónovej podložky na bagetky.
- 5
Zakryjeme fóliou na 1 hodinu. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C asi na 10 minút a potom znížime na 200 °C a dopečieme ešte 35 minút.
- 6
Upečené dáme na mriežku vychladnúť.
- 7
Vychladnuté prekrojíme a môžeme degustovať :-) Keď ostanú, dáme do mrazáka... Pred použitím asi 2 hodiny necháme voľne rozmraziť. Dobrú chuť.
Tiež bagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Evka dakujem :-) veru su z kvasku a vyborne
Kvasok je v recepte nizsie .
varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-kvasok-fotorecept/73344-...
Nižšie v receptě už je rozkvas. Dovolila jsem si odkaz na tvůj recept na rýžový kvásek pro @dadacookie hore v komente pridat.
Dakujem skoda ze nechodia upozornenia ako kedysi ze niekto komentoval ....