Kvásková pizza bezlepková fotorecept
Foto: elisticka
Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...
porcií
Suroviny
Rozkvas: | |
125 g |
|
125 ml vlažná |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
250 g |
|
2 PL |
|
210 ml |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
Na vrch: | |
orestovaná |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások, môj sa trocha vybláznil :-)
-
2
Z múky, kvásku a vody urobíme rozkvas a necháme 12 hodín odpočívať.
-
3
Potom do rozkvasu odvážime múku, pridáme vodu, olej, cukor a soľ a vypracujeme cesto asi 5 minút mixérom a zakryjeme igelitovou čiapkou na 2-4 hodiny.
-
4
Po vykysnutí preložíme na plech potretý olejom a valčekom roztiahneme na požadovaný tvar. Ja som urobila na jeden plech, ale môžeme urobiť 2 okrúhle pizze.
-
5
Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do rúry ohrievať na 50 °C asi 50-60 minút.
-
6
Na cesto natrieme pastu z cibule, cesnaku, kečupu a pizzového korenia.
-
7
Poukladáme špenát a posypeme ešte korením.
-
8
Nakrájame 2/3 mozzarelly a poukladáme.
-
9
1/3 mozzarelly postrúhame a posypeme vrch pizze.
-
10
Dáme piecť na 220 °C asi na 30 minút.
-
11
Je krásne vypečená a zároveň jemná.
-
12
A tu si pochutnajte dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu