Kváskový bryndzovník
Foto: mysiacik
12 hodín minút
príprava
príprava
35 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Rozkvas: | |
150 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
400 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
2 ks varený nastrúhaný |
|
1 PL |
|
Obloha: | |
2 ks veľká |
|
400 g |
|
1 ks |
|
prerastená |
|
|
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý na kuchynskej linke.
- 2
Ráno po 12 hodinách primiešame všetko ostatné, čo potrebujeme na cesto. Vymiešame nelepivé cesto, zakryjeme ho a necháme 2 až 3 hodiny oddychovať na linke. Cesto by sa malo zdvojnásobiť.
- 3
Ak ubehli dané hodiny a cesto zdvojnásobilo objem, plech vymastíme masťou, nešetríme, a rukami si cesto roztiahneme na celý veľký plech. Zmiešame si bryndzu s kyslou smotanou a mliekom a natrieme na cesto.
- 4
Na bryndzovník postupne dáme opraženú na drobno nakrájanú slaninku a na mesiačiky nakrájanú cibuľku. Nakoniec posypeme kôprom a dáme piecť na 190 stupňov asi na 35 minút, bryndzovník je hotový, keď je do zlatista upečený.
Tiež bryndzový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hned by som vam s laskou ponúkla :) dakujem. Mooooc
Děkuji, jsi sluníčko! A prosím o tykání, tu na Vareche si tykáme.
Superkoo, tesim sa :) aaa ti prajem pekny vecerik :)
Dakujem krasneee, kvaskovanie momentalna moja laska :) laska na orvy pohlad
Monty, uz som ta davno nevidela.
Dakujem Ti krasne, milujem taketo slovenske slaninkove bryndzove dobroty :D