Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Kváskový bryndzovník

mysiacik - fotkamysiacik, 25. februára 2019
Kváskový bryndzovník
Foto: mysiacik
12 hodín minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Rozkvas:
150 g
150 g
1 PL
Cesto:
400 g
1 ČL
1 ks
100 ml
3 PL
2 ks varený nastrúhaný
1 PL
Obloha:
2 ks veľká
400 g
1 ks
 prerastená
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý na kuchynskej linke.

  2. 2

    Ráno po 12 hodinách primiešame všetko ostatné, čo potrebujeme na cesto. Vymiešame nelepivé cesto, zakryjeme ho a necháme 2 až 3 hodiny oddychovať na linke. Cesto by sa malo zdvojnásobiť.

  3. 3

    Ak ubehli dané hodiny a cesto zdvojnásobilo objem, plech vymastíme masťou, nešetríme, a rukami si cesto roztiahneme na celý veľký plech. Zmiešame si bryndzu s kyslou smotanou a mliekom a natrieme na cesto.

  4. 4

    Na bryndzovník postupne dáme opraženú na drobno nakrájanú slaninku a na mesiačiky nakrájanú cibuľku. Nakoniec posypeme kôprom a dáme piecť na 190 stupňov asi na 35 minút, bryndzovník je hotový, keď je do zlatista upečený.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: