
Želví polévka
Mararewiczowa Róźa: Praktyczna kuchnia, Lwów, 1910

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Ďalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času....

Tvarohový koláč-DIA
Všetky ingrediencie od tvarohu až po kakaový prášok vyšlaháme do hladkej masy...

Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...

Mäkučká vianočka (vegan)
I keď je už po Veľkej noci, recept na vianočku pridám i tak. Existuje mnoho...

Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...

Osviežujúca biela karfiolová polievka
Zostalo mi z veľkého jarného karfiolú a tak som jednú jeho časť pripravila ako bielú polievkú...

Dokonale tenká pizza s bryndzou
Pizza, ako v pizzerii... Tenké cesto a chutná plnka zo slaniny, bryndze a fialovej...

Šťavnatý jablkový koláč s bielkovou penou
Ďalšie moje pečenie jablkového koláčika, ktorý nesklame ani najnáročnejších.

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Dlho kysnutý kváskový chlieb
V úvode musím poznamenať, že kvások je pre mňa novinkou. Kváskujem veľmi krátko, toto...

Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry
Pred časom som ako bonus k predplatnému na jeden časopis dostala horkovzdušnú rúru. Keď som hľadala...

Hruškový koláč
najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú...

Baklažánová nátierka
Mala som v chladničke jeden a pol baklažánu a tak som rozmýšľala čo s ním a keďže...

Domáca bryndza
Jednou z najväčších dobrôt na Slovensku je bez diskusie bryndza. A ako sa vlastne robí vám...

Vanilkovo-orechové rožky
Zmäknutý Palmarin vymiešame metličkou s vajciami, práškovým a vanilínovým cukrom. K hmote pridáme múku, ...

Nadstavovaný bravčový mozoček
POZOR! Toto je recept pre chlapov a silné ženy. Vegetariáni a slabšie nátury nech tento recept...

Záhradnícky rezeň
Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a...

Vepřové srdce na špeku
Jak jsem uvedl, chci se pokusit připomínat zapomenutou a nebo málo využívanou klasiku. Vůbec nechci...

Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku
Jeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, ...

Kapustová polievka s jarnou zeleninou
Najlahodnejšia zelenina je v jari, začiatkom leta. Túto polievku milujem od malička, vôbec...

Veronikin kváskový drevorubačský chlieb
Kváskový drevorubačský chlieb podľa mňa: Extra chrumkavá kôrka, striedka mäkučká a nadýchaná, plná semiačok,...

Zemiaky ku grilovačke
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa...

Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...

Dolnozemský paprikáš z kohúta
Paprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom...

Kuracie rizoto s kyslou kapustou
Takto ho pripravuje moja mama, ktorá kyslú kapustu jednoducho zbožňuje :-) Je to veľmi jednoduché...

Knedľa z mikrovlnky
Recept na tento knedlík mám od kolegyne. Osobne oceňujem veľmi jednoduchú a rýchlu prípravu, ktorú...

Strapaté rezne
Pridávam ďalší z obľúbených receptov v našej rodine. Rezne sú veľmi chutné, šťavnaté a tá...

Krupicové dolky s tvarohom a džemom
Do misky si nasypeme detskú krupicu. Prilejeme mlieko a vidličkou prešľaháme. Pridáme vajíčko a primiešame...