Foto: liviar
Moja dcérka má strašne rada Mliečny rez a Kinder Pingui, tak som zháňala na nete a toto som našla, vyskúšala a mal u nás Zobraziť celý popisMoja dcérka má strašne rada Mliečny rez a Kinder Pingui, tak som zháňala na nete a toto som našla, vyskúšala a mal u nás veľký úspech.
Suroviny
8 |
|
200 g |
|
6 PL |
|
80 g rozpustené |
|
300 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
400 ml alebo šľahačka |
|
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nevznikne biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľu miešame
-
2
Pridáme múku zmiešanú s obidvoma kypriacimi práškami.
-
3
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. To cesto je trošku hustejšie, ale sneh ho pekne zjemní. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech s papierom na pečenie a upečieme na 180°C cca 10-12 min. Druhú polovicu upečieme takisto.
-
4
Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínu a na miernom ohni miešame, kým sa želatína nerozpustí. Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko.
-
5
Nanesieme na cesto a prikryjeme druhým plátom. Dáme na chvíľu do chladničky trochu stuhnúť.
-
6
Vrch môžeme poliať rozpustenou čokoládovou polevou.
-
7
Prajem dobrú chuť.
Rád ho otestujem po príchode na sk.Uložené v kk.
Ďakujem