úžasná polievočka :)
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť huby do osolenej vody. Asi po pol hodine pridáme očistené a nakrájané zemiaky a necháme ich zmäknúť.
- 2
Medzitým si pripravíme cesto na melence. Polohrubú (alebo hrubú múku) zmiešame s rozšľahaným vajcom a utvoríme pevné cesto. Keď sú zemiaky mäkké tak cesto natrháme alebo nastrúhame do polievky.
- 3
Melence budú pomerne rýchlo hotové a ešte treba urobiť zásmažku. Dáme roztopiť masť a pridáme do nej hladkú múku (množstvo podľa potreby). Trochu osmažíme a odstavíme. Do takejto zápražky primiešame červenú papriku a zásmažku vylejeme do polievky, kde sa nám krásne rozvarí a polievku zafarbí a zahustí. Už len dosolíme a papáme :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
perfektné vynikajúce jedlo. Melence do hríbovej polievky a široké slíže do fazuľovej sú tradičné na Hornej Nitre. Melence sme ako deti pomáhali
trhať a šúľať ručne. Sakramentská práca to bola. Pršteky boleli.