
Bravčový plátok so slivkami
naša obľúbená slivková omáčka tentokrát v kombinácii s bravčovým stehnom

Pečené jahňa - Агнешко Печено
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme...

Želví polévka
Mararewiczowa Róźa: Praktyczna kuchnia, Lwów, 1910

Kapustová polievka s jarnou zeleninou
Najlahodnejšia zelenina je v jari, začiatkom leta. Túto polievku milujem od malička, vôbec...

Falošný segedínsky guláš
Prečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami...

Zapečená cuketa
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman. sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo...

Pečené udené koleno na kapuste v pomalom hrnci
Keďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz...

Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)
Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých...

Tuniakový šalát Easy
Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom...

Konečne vláčne muffiny 2
Tento recept som našiel tu na vareche od "Luliatko". Zaujali ma kladné ohlasy no rozhodol som...

Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...

Škvarkovníky
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto , rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej...

Jednoduché a chutné lasagne
Takto vyzerajú všetky prísady na lazane. Teda okrem mäska :)

Lulin zákusok
Keď už som nevedela čo vymyslieť, pozbierala som čo som mala doma a vznikol tento výborný...

Marhuľový punčák
Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia, 4pl pr. cukor, , 4pl polohr. múky kopcovité a...

Domáce granko
Granko nekupujem ale ho robím doma tak ako ma to naučila babka. Tým rôznym granulovaným výrobkom...

Kváskový chlieb ražno-špaldový špeciál
Kváskový chlieb zo špaldovej pšenice patrí medzi najstaršie chleby našich dávnych predkov. Len vďaka tomu, ...

Baklažánová nátierka
Mala som v chladničke jeden a pol baklažánu a tak som rozmýšľala čo s ním a keďže...

Babkine starodávne punčové rezy
Pri listovaní v starej kuchárskej knihe od pani Hájkovej som objavila tento recept na punčové rezy....

Veronikin kváskový drevorubačský chlieb
Kváskový drevorubačský chlieb podľa mňa: Extra chrumkavá kôrka, striedka mäkučká a nadýchaná, plná semiačok,...

Žĺtkové rezy
toto je recept našich prastarých rodičov a je veľmi dobrý bez neho by neboli Vianoce ta jeho...

Torta Agnes Bernauer
Mám rada jedla s príbehom, táto torta je venovaná krásnej mladej žene Agnes Bernauer, ktorá...

Poleva na medovníky
Tento recept mám overený, už som ho robila dva roky po sebe. Je chutný a...

Zemiakový paprikáš s púchovskou klobásou
… Tak toto je jedno z kúzelných jedál mojeho detstva a rannej mladosti, ktoré mi varili...

Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...

Vianočné tvarohovo-orechové žerbové rezy
Veľmi vhodný zákusok na Vianočny stôl. Je to trvanlivý zákusok dlho vydrží aj keď nie je...

Trojkráľové halušky – strapačky s bryndzou
Dobre viem, že halušky patria do gastronomickej pokladnice našej domoviny. V našej rodine ich varenie...

Domáca bryndza
Jednou z najväčších dobrôt na Slovensku je bez diskusie bryndza. A ako sa vlastne robí vám...