Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
Jogurtová polievka Rouzena
Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej...
Basmati ryža s kuracím mäsom a mangovým chutney
Ste pripravení? Prenesieme sa do Indie! Aromatická basmati ryža, jemné kuracie mäso a mangové chutney plné chuti....
Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....
Rebarborové jablká
... hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni...
Jednohubky z lístkového cesta
Z rolky lístkového cesta formičkou vykrajujeme tvary vo forme kvetu a ukladáme do menších papierových košíkov na...
Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...
Cesnaková pasta do zásoby
Do polievky, omáčky alebo aj do dresingu na šalát, nátierky či na chrumkavú hrianku...
Hus na poľský spôsob
Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....
Piškoty v lískovom ceste
Z mlieka a pudingov uvaríme van. puding. Z lískového cesta vyvyľkáme dva pláty. Jeden plát položíme...
Treska so zemiakovou kôrkou
Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...
Raw špenátovo-hrášková
Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli,...
Koláč funghi
Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.
Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...
Mrazená káva so zmrzlinou a šľahačkou
Ja robievam túto kávu inakšim spôsobom ale poviem vam tato ja výnimočná, tak kto má rad mlsky...
Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...
Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď...
Praclíkové guľky s čoko krémom
Praclíky rozdrvíme v sekáčiku. Ak práve nemáte praclíky, môžete použiť tyčinky alebo niečo iné. Pridáme...
Jaffa koláč s bielou čokoládou
Maslové sušienky nalámeme na menšie kúsky (1-2 cm) To isté urobíme s Jaffa sušienkami a zmiešame ich...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Hovädzie závitky podľa mamy
Najprv uvarime krúpy tak ako ryžu. Hovädzie mäso nakrájame na plátky a naklepeme na tenko,...
Kou Kou (kju kju)
Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....
Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi
Jednoduchý a rýchly obed, či večera. Recept plný vlákniny a rôznych textúr....
Malinový tunel up date
Tento recept som si sama pripravila , ked som začala s novym stravovaním podľa Norbiho. je...
Vianočné raw brownies
Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok....