Nadýchaný nákyp

waldosinka - fotkawaldosinka, 28. januára 2012

Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne. Síce sladké co nie každý ma rad, ale myslím ze ohromí každého.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 dcl
8 dkg
6 dkg
4 ks
6 dkg
2 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme krupičnú kašu. Keď bude hotová odložíme bokom. Potom oddelíme žĺtka od bielkov . Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

  2. 2

    Do žĺtkovej časti pridáme krupicovú kašu a dôkladne premiešame. Zľahka primiešame sneh.

  3. 3

    Hmotu vylejeme na maslom vymastený hlboký malý plech po polovicách. Najprv vylejeme jednu polovicu na ktorú uložíme ovocie podla vlastného výberu (najlepšie zavárané) a to zalejeme druhou polovicou. Vrch posypeme vanilkovým cukrom. A vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme pokiaľ nám povrch nezozlatne.

  4. 4

    Je to mňam mňam. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Hlavné jedlá na sladko, Pečené

Diskusia k receptu

matata1
takýto nákyp som ešte nejedla. Určite vyskúšam.
mata3636
uložené v KK, určite vyskúšam. môj muž a starší syn majú veľmi radi ryžový nákyp, tak toto bude taká obmena :)
tykadielko
no aká šikulka....nepochybujem ani troška,že je to mňam-mňam-mňam :D
3sandra3
celkom fajn nákyp... ešte som nejedla takýto druh,,, no isto vyskúšam,,, zdá sa to byť dosť rýchlovka
an3da
Uložila do kk...musí byť dobré, vyskúšam.
sovka62
Robievam iný krupicový nákyp, bez ovocia, ale toto si ukladám, môže to byť veľmi dobré. A pre mňa akýkoľvek obed bez mäsa je to pravé, nie že by som mäso nejedla, ale stačí mi raz, dva razy za týždeň.
evanaaa
Krupicový nákyp aj ja robím takto, a aj ryžový takisto, oba sú dobré. Nákypov poznám viac druhov, a myslím, že všetky sú dobré.