Koláčiky s limetkovou plnkou
Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 27. marca 2018
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 27. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170/200 °C
na 170/200 °C
Postup
-
1
Cesto: Z masla, cukru, vajca a múky vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm a vystelieme ním vymastené formičky s priemerom 10 cm a výškou 2 cm. Dno popicháme vidličkou a dáme do chladničky na 30 minút.
- 2
Vychladené dáme piecť do rúry rozohriatej na 170 °C na 10 minút.
- 3
Krém: Všetky suroviny spolu zamiešame metličkou. Krém nalejeme do predpečených korpusov. Naplnené koláčiky potom ešte pečieme pri 200 °C 10 minút. Hotové vychladnuté koláčiky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, drobným ovocím, prípadne jedlými kvetmi.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale musia byť veľmi chutné: takýmto neodolajú hlavne malé slečny na veľkú noc v šatičkách s volánikmi - no viem si to úplne predstaviť u nás :) mňam!