Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom fotorecept
Foto: elixir
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci dáme na masle opražiť cibuľu...
-
2
...potom pridáme zeleninový vývar so šošovicou a dáme variť na 45 minút... Prvých 25 minút šošovicu varíme pod pokrievkou.
-
3
Medzitým poumývame a pokrájame hrozno (na polovice) a pór (na kolieska).
-
4
Po 25 minútach odokryjeme šošovicu a dovaríme ju tak, aby sa odparila prebytočná tekutina. Dáme si variť tortiglioni podľa návodu na obale.
-
5
Zmiešame citrónovú šťavu s cukrom...
-
6
...na posledných 10 minút varenia túto zmes prilejeme k šošovici a dobre zamiešame.
-
7
Nakoniec pridáme pór a hrozno, 3 minúty prehrejeme. Osolíme a okoreníme.
-
8
Podávame posypané petržlenovou vňaťou, môžeme prizdobiť krúžkami póru. Podávala som k jedlu rukolu a paradajku, ktorá nám vyrástla na balkóne :), s lyžicou jogurtu.
-
9
Energetická hodnota (bez zeleninovej prílohy) cca:
1440 kJ
Bielkoviny: 12,5g
Sacharidy: 65g
Tuky: 5g
@mariamka tým, že šošovica dostane zľahka kyselkavú príchuť, s hroznom celkom pekne ladí :)