Quinoa sushi s lososom a špargľou
Foto: dora
V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno. Mne sa voľakedy sushi zdalo byť jedlom náročným Zobraziť celý popisV tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno. Mne sa voľakedy sushi zdalo byť jedlom náročným na prípravu. Ale postupne som zistila, že najkomplikovanejšie na ňom je uvariť ryžu
porcie
príprava
Suroviny
150 g |
|
1 PL |
|
3 štipky |
|
6 pláty (na sushi) |
|
100 g |
|
8 ks |
|
2 stonky |
|
1/2 balenia |
|
1/4 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Quinou uvaríme podľa návodu vo vode, do ktorej sme pridali aj rybiu omáčku a soľ. Zeleninu na výplň si nakrájame pozdĺžne na tenké pláty.
- 2
Uvarenú a vychladnutú quinou vrstvíme na pláty, vložíme výplň, zatočíme, pričom koniec riasy si vždy navlhčíme, aby dobre priľnul na rolku. Výplň som volila podľa chuti, nemusíme dať do jednej rolky všetko, striedala som rôzne kombinácie vegetariánske a nevege, podľa chuti.
- 3
Ak chceme, aby nám zo sushi trčala špargľa, tak ju jednoducho pri ukladaní výplne trochu povytiahneme a zrolujeme trčiacu. Takto zatočenú rolku nakrájame na 5 častí.
- 4
Podávame so sójovou omáčkou, zázvorom a pastou wasabi.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu