Cuketové lievance s lososovým krémom
Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 26. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 26. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhanú cuketu zmiešame s vajíčkom, múkou, pretlačeným cesnakom, mliekom, práškom do pečiva, ochutíme soľou a korením a na panvici vyprážame lievance.
- 2
Z údeného lososa a termizovaného syra vymixujeme penu. Olúpanú špargľu krátko povaríme vo vriacej vode s citrónovou šťavou a cukrom.
- 3
Špargľu nakrájame na väčšie kusy a na masle spenenej cibuli ju krátko urestujeme a podľa chuti dochutíme.
- 4
Lievance natierame lososovou nátierkou a podávame so špargľovým ragú. Do špargľového ragú môžeme pridať biele víno s bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu