Cuketové lievance s lososovým krémom

Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 26. mája 2015
Cuketové lievance s lososovým krémom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
10 g
50 ml
1/2 ČL
200 ml
50 g
50 g
100 g
150 g čerstvá




Postup

  1. 1

    Nastrúhanú cuketu zmiešame s vajíčkom, múkou, pretlačeným cesnakom, mliekom, práškom do pečiva, ochutíme soľou a korením a na panvici vyprážame lievance.

  2. 2

    Z údeného lososa a termizovaného syra vymixujeme penu. Olúpanú špargľu krátko povaríme vo vriacej vode s citrónovou šťavou a cukrom.

  3. 3

    Špargľu nakrájame na väčšie kusy a na masle spenenej cibuli ju krátko urestujeme a podľa chuti dochutíme.

  4. 4

    Lievance natierame lososovou nátierkou a podávame so špargľovým ragú. Do špargľového ragú môžeme pridať biele víno s bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia