Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 3. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 3. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 100 °C
na 100 °C
Suroviny
480 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
5 g |
|
2,5 g |
|
50 g |
|
5 g čerstvý |
|
50 ml |
|
100 g |
|
2 g |
|
2 g |
|
1 l |
|
5 g čerstvý |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme do potravinárskej fólie alebo alobalu. Sviečkovicu dáme do teplovzdušnej rúry zohriatej na 100 °C na 45 minút, potom vyberieme a krájame na hrubšie plátky.
- 2
Záhradnú zeleninu podusíme na masle a dochutíme soľou, korením a cukrom.
- 3
Do bieleho jogurtu pridáme olivový olej, čerstvý koriander, soľ a korenie.
- 4
Kuskus vysypeme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme čili, cesnak a zalejeme vriacim vývarom. Necháme 5 – 7 minút postáť. Pred podávaním premiešame spolu s olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu