Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 3. augusta 2016
Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 100 °C

Suroviny

480 g
150 g
150 g
50 g
150 g
5 g
2,5 g
50 g
5 g čerstvý
50 ml
100 g
2 g
2 g
1 l
5 g čerstvý
10 g




Postup

  1. 1

    Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme do potravinárskej fólie alebo alobalu. Sviečkovicu dáme do teplovzdušnej rúry zohriatej na 100 °C na 45 minút, potom vyberieme a krájame na hrubšie plátky.

  2. 2

    Záhradnú zeleninu podusíme na masle a dochutíme soľou, korením a cukrom.

  3. 3

    Do bieleho jogurtu pridáme olivový olej, čerstvý koriander, soľ a korenie.

  4. 4

    Kuskus vysypeme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme čili, cesnak a zalejeme vriacim vývarom. Necháme 5 – 7 minút postáť. Pred podávaním premiešame spolu s olivovým olejom.

Diskusia k receptu

siisa
Keď človek počuje slovo sviečkovica, tak si hneď predstaví sviečkovú na smotane s knedľou. Toto určite vyskúšam. Vyzerá to úžasne . Nádherná prezentácia :) Ukladám do KK a 5*