Špargľové cigarky s vajcom a hubami
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. mája 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. mája 2021
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 steaky (dobre odležaná) |
|
4 ks |
|
|
|
(plátky) |
|
500 g huba (alebo hliva) |
|
|
|
2 strúčiky |
|
(prepustené maslo) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Surovú umytú špargľu skrátime zo spodnej časti o 2 – 3 cm. Roštenku nakrájame na 7 mm hrubé pásiky, ktoré roztlačíme nožom. Na každý kus mäsa dáme plátok šunky a zamotáme okolo špargle. Okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán.
- 2
Na roztopenom masle ghee opražíme popučený cesnak a pokrájanú jarnú cibuľku, pridáme na pásiky pokrájané huby, okoreníme, opražíme a potom pomaly dodusíme prikryté domäkka. Občas podlejeme, ak treba.
- 3
Teflónovú formu na mafiny jemne naolejujeme, do otvorov rozbijeme celé vajcia, osolíme a pridáme 1 ČL vody na každé vajce. Pečieme 10 – 13 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Vyberieme a servírujeme s mäsovo–špagľovými cigarkami.
Tiež Špargľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu