Špargľové cigarky s vajcom a hubami

Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. mája 2021
Špargľové cigarky s vajcom a hubami
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

2 steaky (dobre odležaná)
4 ks
 (plátky)
500 g huba (alebo hliva)
2 strúčiky
 (prepustené maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surovú umytú špargľu skrátime zo spodnej časti o 2 – 3 cm. Roštenku nakrájame na 7 mm hrubé pásiky, ktoré roztlačíme nožom. Na každý kus mäsa dáme plátok šunky a zamotáme okolo špargle. Okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán.

  2. 2

    Na roztopenom masle ghee opražíme popučený cesnak a pokrájanú jarnú cibuľku, pridáme na pásiky pokrájané huby, okoreníme, opražíme a potom pomaly dodusíme prikryté domäkka. Občas podlejeme, ak treba.

  3. 3

    Teflónovú formu na mafiny jemne naolejujeme, do otvorov rozbijeme celé vajcia, osolíme a pridáme 1 ČL vody na každé vajce. Pečieme 10 – 13 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Vyberieme a servírujeme s mäsovo–špagľovými cigarkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Jarné, Dusené, Oprážané

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, servis bez opiček, fotečka plná chutí. Povedené dílo!
farbuska
Vyzerá to veľmi pekne, o chuti nepochybujem. Kvalitné suroviny, nenásilná príprava, výsledkom musí byť radosť z jedla. Vďaka za inšpiráciu.