Citrónový koláč s lesným ovocím
Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 13. septembra 2016
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 13. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20-25 minút
príprava
príprava
40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z vajec, cukru, vanilkového cukru, soli a citrónovej kôry vyšľaháme hustú penu. Primiešame jogurt, maslo a múku s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame 500 ml čučoriedok. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Z 50 g zmäknutého masla, 50 g múky a 50 g práškového cukru pripravíme zmiešaním mrveničku. Koláč na plechu posypeme zvyšnými čučoriedkami a mrveničkou. Pečieme pri teplote 175 °C asi 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu