Bezlepkový ovocný tunel

katarinka123 - fotkakatarinka123, 9. júla 2015
15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150 g
50 ml
troška
1/2 ČL
1/2 bal.
Plnka:
400 ml
1 bal. prášok
200 g
120 g




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme c cukrom do peny, postupne prilejeme mlieko a rum, vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s PDP a guarovou gumou, nakoniec vareškou primiešame sneh, vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 200 stupňov cca 15 minút

  2. 3

    Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť, heru a cukor vyšľaháme do hustej peny, a potom postupne primiešavame vychladnutý puding Cestom si vyložíme srnčný chrbát, ktorý si potrieme džemom na džem dáme plnku na plnku ovocie a uzavrieme to plátom piškótového cesta, prikryjeme papierom zaťažíme a dáme stuhnúť

Diskusia k receptu

evanaaa
@katarinka123 , zase niečo pekné od teba.....zaujímala by ma tá guarová guma, už som sa stým párkrát stretla, kde ju kupuješ a aký má pri pečení význam? Nikedy býva aj v dia výrobkoch. Ten tunel dobre vypadá, iste aj chutí.
katarinka123
evanaaa guarvu gumu pouzivam casto ono nie je tam nevyhnutne potrebne ..pekne sa to upecie aj bez nej ale s tou guaroovou gumou je to take chutnejsie ...viac sa to pripodobnuje tym lepkovym vyrobkom....a do chleba je uplne uzasna..ja ju kupujem v bio obchodoch




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia