Foto: leboredmichelle
Tieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia.com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie. Ak vám chutia palacinky ale chcelo by to nejakú Zobraziť celý popisTieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia.com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie. Ak vám chutia palacinky ale chcelo by to nejakú menšiu zmenu, ste na správnom mieste :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme mlieko variť, keď začne vrieť pridáme maslo. Za stáleho miešania na miernom ohni necháme maslo roztopiť.
- 2
Do oddelenej misky si rozklepneme vajíčka, pridáme cukor, soľ, vanilku a premiešame. Postupne pridávame múku a jemne mixujeme. Pridáme trochu mlieka s maslom a premixujeme, potom vlejeme všetko mlieko a vymixujeme hustejšie, lesklé cesto.
- 3
Panvicu si dáme poriadne rozpáliť. Na rozpálenú panvicu pridáme trochu oleja a pečieme palacinky z oboch strán pár minút. Po upečení by mali mať zlatistú až jemne hnedú farbu vďaka trstinovému cukru a celozrnnej múke. Veľkosť a hrúbka je už len na vás, ja zvyknem robiť menšie a trošku hrubšie.
- 4
TIPY NA ZÁVER: 1. namiesto trstinového cukru som použila stéviu. Príde mi to zdravšie a jedlo tým získa jedinečnú chuť. 2. Namiesto vanilkovej esencie môžte použiť vanilkový struk. V prípade, že neobľubujete vanilku môžte použiť škoricu, mandľovú esenciu alebo niečo podobné. 3. Pri pečení som použila arganový olej, ktorý som si priviezla z Maroka. Palacinky tým získali jemne orieškovú príchuť. 4. Servírujte podľa svojej chuti. Napríklad tvaroh, ovocie, čokoláda alebo čokoľvek čo sa Vám hodí. Ja som použila figový džem, jahody a banány.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu