Hubové valčeky
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 25. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Posekanú cibuľu speníme na masle, pridáme posekané huby, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa neodparí voda. Rožky pokrájame na kocky a zalejeme mliekom. Vychladnuté huby zmiešame s rožkami a pridáme vajíčko. Zmes dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.
- 2
Pridáme posekanú vňať, krupicu a toľko strúhanky, aby vznikla polotuhá hmota a premiešame. Z hmoty vytvarujeme valčeky, obalíme ich v hladkej múke, osolenom vajci a strúhanke. Valčeky vypražíme.
- 3
Žltú cuketu prerežeme, vydlabeme jadierka (ktoré môžeme osoliť a opiecť v rúre), ošúpeme ju a nakrájame na kocky. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme nasekanú šalotku, orestujeme ju do zlatista, pridáme pokrájanú cuketu a spolu opečieme. Podlejeme vývarom a dusíme do polomäkka.
- 4
Keď je cuketa mäkká, pridáme nakrájané zemiaky, premiešame a spolu vydusíme domäkka. Vlejeme smotanu na varenie, dobre premiešame, dochutíme soľou a korením a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemnú kašu. Keby sa zdalo pyré hutné, prilejeme smotanu. Na zjemnenie pridáme plátok masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu