Hubové valčeky

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 25. novembra 2013 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hubové valčekyFoto: Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Posekanú cibuľu speníme na masle, pridáme posekané huby, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa neodparí voda. Rožky pokrájame na kocky a zalejeme mliekom. Vychladnuté huby zmiešame s rožkami a pridáme vajíčko. Zmes dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.

  2. 2

    Pridáme posekanú vňať, krupicu a toľko strúhanky, aby vznikla polotuhá hmota a premiešame. Z hmoty vytvarujeme valčeky, obalíme ich v hladkej múke, osolenom vajci a strúhanke. Valčeky vypražíme.

  3. 3

    Žltú cuketu prerežeme, vydlabeme jadierka (ktoré môžeme osoliť a opiecť v rúre), ošúpeme ju a nakrájame na kocky. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme nasekanú šalotku, orestujeme ju do zlatista, pridáme pokrájanú cuketu a spolu opečieme. Podlejeme vývarom a dusíme do polomäkka.

  4. 4

    Keď je cuketa mäkká, pridáme nakrájané zemiaky, premiešame a spolu vydusíme domäkka. Vlejeme smotanu na varenie, dobre premiešame, dochutíme soľou a korením a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemnú kašu. Keby sa zdalo pyré hutné, prilejeme smotanu. Na zjemnenie pridáme plátok masla.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist