Tvarohová zmrzlina v čokoládovej miske

niks - fotkaniks, 2. júla 2014
Tvarohová zmrzlina v čokoládovej miske
Foto: niks
20 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 ks
250 ml
3 PL
100 g (horká)




Postup

  1. 1

    Tvaroh rozmixujeme s cukrom a citrónovou šťavou.

  2. 2

    Zo smotany a práškového cukru vyšľaháme šľahačku a jemne ju vmiešame do tvarohu.

  3. 3

    Hmotu rozotrieme do misy do výšky cca 7cm a dáme zmraziť,najlepšie cez noc.

  4. 4

    Čokoládu rozpustíme nad parou,mierne ochladenú ju rovnomerne natrieme na igelitové vrecúško do hrúbky 3 mm.Čokoládu na igelite opatrne preložíme na hore dnom otočenú kompótovú misku.Dáme stuhnúť do chladničky,potom opatrne zložíme z misky a jemne stiahneme igelit.

  5. 5

    Do pripravenej misky naporcujeme zmrzlinu tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu

merlinja
tých 7 cm je dôležitých, či inak to nestuhe? treba aj premiešať občas, ako pri iných postupoch zmrzlín, či bez?
niks
Ja to stále robím na tých 7cm,neviem aké by to bolo keby toľko nebolo. Nič som nemiešala. Všetko som robila podľa tohto postupu.
jaricka
vyborna zmrzlina:) akurat misky vyskusam az nabuduce :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia